Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Bazilikai - visi receptai 3 puslapis

Bazilikų padažas

Bazilikų padažas 5 asm.

Bazilikus nuplaukite, nusausinkite. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite...
Pomidorų pestas

Pomidorų pestas 5 asm.

Pirmiausia paruoškite pomidorų tyrę: labai gerai prinokusių pomidorų galus kryžmai įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite ir kelis kartus pertinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Bazilikus...
Džiovinti pomidorai aliejuje

Džiovinti pomidorai aliejuje 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklytes. Pomidorų ketvirčius išdėliokite ant  popierinio rankšluosčio, kad susigertų sultys. Visus prieskonius sukapokite, sumaišykite su stikline aliejaus. Gerai nusausintus pomidorų...
Tešloje apvolioti cukinijų žiedai

Tešloje apvolioti cukinijų žiedai 3 asm.

Cukinijų žiedus nuplaukite, nusausinkite, apipurkškite aliejumi, apšlakstykite vynu, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Juos apvoliokite riešutų bei sūrio mišinyje ir iškepkite karštuose riebaluose. Prieš...
Džiovinti pomidorai su česnakais

Džiovinti pomidorai su česnakais 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite sėklas. Pomidorus perpjauta puse į viršų sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pagal skonį apibarstykite druska. Orkaitėje nustatykite 50 laipsnių...
Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu

Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu 4 asm.

Krūtinėlę padalykite į 12 pailgų gabalėlių. Pabarstykite juodaisiais pipirais, malta saldžiąja paprika. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite 2–3 bazilikų lapelius ir apvyniokite kumpio ar šoninės juostele. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudė...
Pomidorų ir cukinijų kepinukai

Pomidorų ir cukinijų kepinukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite į 16 maždaug 0,5 cm pločio juostelių. Kitus du padalykite perpus – turėsite 4 kvadratinius pagrindus. Iš tešlos juostelių padarykite visų kvadratų  bortelius. Tešlos pagrindą...
Orkaitėje kepti kiaušiniai

Orkaitėje kepti kiaušiniai 4 asm.

1. Patiekalą ruoškite prieš pat patiekiant. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę. Ji turi būti 180`C karštumo. 2. Pasiruoškite keturis keraminius indelius (galima ir daugiau – nelygu valgytojų skaičius. Produktų kiekį labai lengva apskaičiuoti). 3....
Spagečiai su bazilikų padažu

Spagečiai su bazilikų padažu 5 asm.

1. Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją. Likus porai minučių iki virimo pabaigos į puodą sumeskite šparagines pupeles, kad sušiltų, po to nupilkite vandenį. 2. Smulkintuvu susmulkinkite kedro riešutus, sūrį, česnakus, bazilikus. Supilkite...
Makaronų apkepai

Makaronų apkepai 6 asm.

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite. 2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais....
Pikantiška žalumynų užtepėlė

Pikantiška žalumynų užtepėlė 5 asm.

Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą. Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelė...
Marinuoti veršienos pjausniai

Marinuoti veršienos pjausniai 4 asm.

1. Du šaukštus aliejaus sumaišykite su actu, sugrūstu česnaku, petražolėmis, svogūnų laiškais ir žiupsneliu pipirų. Į marinatą pamerkite mėsą, uždenkite ir laikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 24 val. Per tą laiką bent porą kartų apverskite. 2....
Dvispalvė užkandėlė

Dvispalvė užkandėlė 4 asm.

1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais. 2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų. 3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
Bazilikiniai  batonai

Bazilikiniai batonai 4 asm.

1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite iki 37 laipsnių pašildytą kefyrą arba jogurtą ir išmaišykite. 2. Įberkite cukraus, druskos, supilkite aliejų ir didesnę dalį miltų, stipriai išminkykite – rankomis arba virtuviniu kombainu. 3. Ant virš...
Fokačija su  pomidorais

Fokačija su pomidorais 6 asm.

1. Tešlą gaminkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija. 2. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis. 3. Iš jų iškočiokite (arba ištempkite pirštais) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite...
Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais

Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais 2 asm.

1. Ryžius išvirkite. 2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais. 3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą,...
Bazilikais ir fetos sūriu įdaryti pomidorai

Bazilikais ir fetos sūriu įdaryti pomidorai 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite. 2. Į vidų įberkite džiovintų bazilikų. 3. Pridėkite alyvuogių, fetos. 4. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į...
Pomidorų ir mocarelos salotos

Pomidorų ir mocarelos salotos 2 asm.

1. Mocarelos rutuliukus sudėkite į lėkštę. Šalia dėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus. 2. Apibarstykite plautais ir nusausintais bazilikų lapeliais, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Apšlakstykite aliejumi, actu. 3. Pagardinkite...
Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite. 2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite...
Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu

Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu 3 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su veršiena, pagardinkite pipirais, druska, kariu ir mėsos prieskoniais. Baigdami kepti suberkite pjaustytus pievagrybius, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrelį ir maišydami kaitinkite.  2.Lakštinius išvirkite...
Užsisakykite
15min naujienlaiškius