Bazilikus nuplaukite, nusausinkite. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite...
Pirmiausia paruoškite pomidorų tyrę: labai gerai prinokusių pomidorų galus kryžmai įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, susmulkinkite ir kelis kartus pertinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Bazilikus...
Pomidorus nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklytes. Pomidorų ketvirčius išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų sultys. Visus prieskonius sukapokite, sumaišykite su stikline aliejaus. Gerai nusausintus pomidorų...
Krūtinėlę padalykite į 12 pailgų gabalėlių. Pabarstykite juodaisiais pipirais, malta saldžiąja paprika. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite 2–3 bazilikų lapelius ir apvyniokite kumpio ar šoninės juostele. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudė...
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Vieną tešlos lapelį supjaustykite į 16 maždaug 0,5 cm pločio juostelių. Kitus du padalykite perpus – turėsite 4 kvadratinius pagrindus. Iš tešlos juostelių padarykite visų kvadratų bortelius. Tešlos pagrindą...
1. Patiekalą ruoškite prieš pat patiekiant. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę. Ji turi būti 180`C karštumo.
2. Pasiruoškite keturis keraminius indelius (galima ir daugiau – nelygu valgytojų skaičius. Produktų kiekį labai lengva apskaičiuoti).
3....
1. Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją. Likus porai minučių iki virimo pabaigos į puodą sumeskite šparagines pupeles, kad sušiltų, po to nupilkite vandenį.
2. Smulkintuvu susmulkinkite kedro riešutus, sūrį, česnakus, bazilikus. Supilkite...
1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite.
2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais....
1. Du šaukštus aliejaus sumaišykite su actu, sugrūstu česnaku, petražolėmis, svogūnų laiškais ir žiupsneliu pipirų. Į marinatą pamerkite mėsą, uždenkite ir laikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 24 val. Per tą laiką bent porą kartų apverskite.
2....
1. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su kapotais kaparėliais.
2. Želatiną užpilkite grietinėle, kai išbrinks, trumpai pakaitinkite garų vonelėje, kad želatina ištirptų.
3. Paruoškite varškės kremą: fetą sumaiš...
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite iki 37 laipsnių pašildytą kefyrą arba jogurtą ir išmaišykite.
2. Įberkite cukraus, druskos, supilkite aliejų ir didesnę dalį miltų, stipriai išminkykite – rankomis arba virtuviniu kombainu.
3. Ant virš...
1. Tešlą gaminkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija.
2. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis.
3. Iš jų iškočiokite (arba ištempkite pirštais) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite...