Blynams ypatingų produktų nereikia – miltai, pienas, kiaušiniai ir galima kepti. Tačiau, pasitelkus fantaziją ir vieną kitą įdomesnį ingredientą, galima iškepti ne tik įdomesnių blynų, bet ir „sukonstruoti“ visą jų tortą!
Beata Nicholson: Labai apsidžiaugiau, kai radau ir išbandžiau šį senovinį arbūzų (taip anais laikais buvo vadinami moliūgai!) sklindžių receptą. Skanu, sotu, puikiai tinka šventiniams pusryčiams ir visiems kitiems ilgiems savaitgalio rytams.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Labai mėgstu paprastus bulvinius blynus, bet taip pat mėgstu įvairovę. Šįkart bulves sumaišiau su moliūgais ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir labiausiai darganotą žiemos vakarą – ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.
Lietinius blynelius pagaminti labai paprasta ir, jei teisingai kepami, jie gaunasi labai plonyčiai, su apskrudusiais krašteliais bei gardžiai kvepiantys.
Tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko „blyniško“ – orkaitėje keptas purus blynas, receptų knygose vadinamas „Dutch baby“. Jį galima ruošti su įvairiais priedais, o vasarą patiekti ne su klevų sirupu (žiemos klasika), bet šviežiomis uogomis.
Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau.
Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!
Vytaras Radzevičius: Sklindžių, paplotėlių, blynų, krepų ir visokių panašių patiekalų rasite visame pasaulyje. Ne išimtis ir Karibų regionas, kur dominuoja kreolų virtuvė. O pagal jums pristatomą receptą kepami sklindžiai populiarūs Antilų salose.
Suomiškas blynas, lengvai paruošiamas ir šiek tiek neįprastas, nes jis kepamas orkaitėje. Patiekalas puikiai tiks didelei šeimai, nes iškart paruošite vieną didelę porciją visiems išalkusiems.
Šie blyneliai yra pavadinti Austrijos imperatoriaus bei Vengrijos karaliaus Pranciškaus Juozapo I garbei. Kaiserchmarrn blynelius pats imperatorius tiesiog dievino.
Bananais, kokosų drožlėmis ir migdolų pienu pagardinti blyneliai dvelkia egzotika, išbandykite!
Rusiški blyneliai gali būti įdaryti mėsa, sūriu, kumpiu ar grybais, patiekti su kondensuotu pienu, džemu, įvairiomis sėklomis bei medumi. Svarbiausia, kad blynai būtų dideli ir purūs.
Nors šie blyneliai panašūs į įprastus lietinius, tačiau jų tešla kiek tirštesnė, o patys blynai – stulbinančiai sotūs. Norint išsikepti šių blynų, ypač svarbi nelimpanti keptuvė, nes kepant aliejaus naudojama minimaliai.
Strelkabelka.lt: Yra keletas „Crepes Suzette“ atsiradimo istorijų. Manau, kad šiame pasaulyje visi tokie geri dalykai gimsta per kokį nors atsitiktinumą, tai man visai priimtina yra istorija apie jauną prancūzą padavėją, kuriam netyčia užsidegė likeris. Aišku, stresas – reikia patiekti, o viskas sugadinta. O patiekti tai reikėjo ne šiaip sau eiliniam svečiui, o būsimam Anglijos karaliui Edvardui VII. Tad patys suprantate, kaip tuo metu turėjo jaustis jaunuolis. Bet gerai, kad jam užteko proto paragauti prieš išmetant sugadintą patiekalą… O blynelius taip pavadino dėl labai paprastos priežasties – karalius vakarieniavo su moterimi, kurios vardą galite atspėti patys.
Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Nesu nė vienos dietos šalininkė, tačiau visuomet, jei tik įmanoma, renkuosi sveikesnį, natūralesnį ir kuo įvairesnį maistą. Ir jei tik yra galimybė paeksperimentuoti su dar nemėgintais produktais, paprastai tokios progos nepraleidžiu. Tad jei ir jūs iki šiol blynus kepėte tik iš miltų, kiaušinių ir pieno ar vandens mišinio, pamėginkite visiškai kitokią jų sudėtį. Sudėtį, kurioje miltų nėra nė grūdelio. Užgavėnių antradienis tokiems pabandymams – pati geriausia proga.