„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Braškės - visi receptai 5 puslapis

Braškių ir agrastų kompotas

Braškių ir agrastų kompotas 4 asm.

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku. 2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs. 3. Nukėlę...
Braškių šerbetas

Braškių šerbetas 6 asm.

1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa. 2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite š...
„Havajų“ šerbetas

„Havajų“ šerbetas 8 asm.

1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, citrinų sirupą, supilkite sultis ir pieną. Viską labai gerai išplakite. Išpilstykite į taures ir įdėkite po šaukštą ledų. Knyga „Gaivieji gėrimai“             Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“,...
Limonadas „Tropikana“

Limonadas „Tropikana“ 7 asm.

1. Greipfrutą nulupkite, nuimkite baltas plėveles ir supjaustykite skiltelėmis. 2. Apelsiną ir luptą kivį supjaustykite griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau (jei didelės, jei mažos – palikite sveikas). 3. Į ąsotį sudėkite vaisius, užpilkite...
Vaisinis kokteilis

Vaisinis kokteilis 6 asm.

1. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, stenkitės nupjauti baltą plėvelę, kuri yra tarp skiltelių. Sudėkite apelsinų gabaliukus į plaktuvą, sumeskite braškes ir pjaustytą bananą. 2. Supilkite jogurtą, įmeskite kelis ledukus ir plakite...
Bananų ir braškių kokteilis

Bananų ir braškių kokteilis 6 asm.

1. Į plaktuvą sudėkite atšaldytus smulkintus bananus, braškes ir išplakite iki vientisos masės. Jei braškės labai rūgščios, įberkite šaukštą cukraus ar įdėkite medaus. Po truputį pilkite sultis ir plakite, kol supilsite visas. Gerai atšaldykite ir...
Braškinis lassi

Braškinis lassi 6 asm.

1.  Į plaktuvą sudėkite braškes ir medų, gerai suplakite. Tada supilkite jogurtą ir pridėkite daug ledukų, dar kartą suplakite. Tiekite tuoj pat. Puoškite braškėmis. Knyga „Gaivieji gėrimai“             Receptas iš knygos „Gaivieji gė...
Braškių gira

Braškių gira 12 asm.

1. Gerai prinokusias braškes nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į emaliuotą indą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies. 2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į braškių sultis sudėkite medų, cukrų, citrinų rūgštį ir...
Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu

Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu 2 asm.

1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite. 2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystė...
Jogurtinis braškių ir bananų desertas

Jogurtinis braškių ir bananų desertas 4 asm.

1. Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, jogurtą. 2. Išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną ir atvėsusią supilkite į gautą masę. 3. Suberkite pjaustytas braškes, bananus ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.   
 Braškių pyragas

 Braškių pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kol kiaušinių masė įgaus baltą spalvą. Tada palaipsniui maišydamos berkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.  2. Skardą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos virš...
„Guminės“ braškės

„Guminės“ braškės 4 asm.

1. Cukraus miltelius sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir vandeniu - turėtų gautis tyrelė. Pavirkite maišant kelias minutes, kol masė pasidarys skaidri ir tąsi. 2. Tada supilkite medų, užvirkite ir ataušinkite. Į gautą masę merkite braškes,...
Ryžių, ledų ir braškių gardumynas

Ryžių, ledų ir braškių gardumynas 1 asm.

Sluoksniuokite šias sudedamąsias dalis į desertinį indą ir tiekite. Skanaus! Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Braškių ir špinatų salotos

Braškių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Braškes ir špinatus nuplaukite. Jei špinatų lapai dideli, juos suplėšykite. Braškes supjaustykite į keturias dalis. 2. Dėkite į desertines taures.  Jogurtą sumaišykite su graikiniais riešutais ir supilkite į atskirą taurę. Skanaus! Receptą...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 2 asm.

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais. 2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Margas pyragas su braškėmis

Margas pyragas su braškėmis 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius ir vis maišykite, kol masė taps puri. 3. Supilkite pieną, pamaišykite. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 4. Masę  padalinkite pusiau. Į...
Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais

Braškių pyragas su šokolado gabaliukais ir migdolais 4 asm.

1. Sviestą išlydykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 2. Trynius išplakite su cukrumi, įpilkite lydytą sviestą, suberkite miltus, supilkite kefyrą, sutrupinkite šokoladą ir viską išmaišykite. 3. Braškes supjaustykite į keturias dalis...
Morengų ir plaktos grietinėlės desertas

Morengų ir plaktos grietinėlės desertas 4 asm.

1. Grietinėlę išplakite, sudėkite trupintus morengus ir atsargiai išmaišykite su mentele. 2. Sudėkite smulkiai pjaustytas braškes arba kitokias uogas ar vaisius ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Dėkite į serviravimo indus ir patiekite ant stalo....
Šokoladiniai pyragėliai su braškėm

Šokoladiniai pyragėliai su braškėm 2 asm.

1. Puode išlydykite šokoladą ir sviestą. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais, suberkite kepimo miltelius bei gabalėliais pjaustytas braškes. 3. Masę supilkite į kepimo formeles, truputį palaikykite šaldytuve ir kepkite 200 laipsnių...
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...