Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.
Pats metas namuose patiems pasigaminti gardžių traškučių iš įvairiausių daržovių – tam tinka net briuseliniai kopūstai!
Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.
Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Kaip ir žalialapiai kale lapai ar brokoliai, briuseliniai kopūstai yra viena iš superdaržovių, nes juose gausu vitamino C ir K, o drauge ir B grupės vitaminų. Tad pirmyn.