1. Dideles nušveistas bulves išvirkite su lupena, perpjaukite per pusę ir išskobkite viduriukus.
2. Išvirkite morkas. Morkas ir krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su išskobta bulvių mase. Susmulkinkite ir pakepinkite svogū...
1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną...
1. Bulvės nuskuskite, išvirkite ir sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle.
2. Faršą, pagardintą prieskoniais, pakepinkite. Skardą išklokite folija, įkrėskite pusę kiekio bulvių košės, ant jos sudėkite visą faršą ir galiausiai sukrėskite likusią...
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.
2.Porus nuvalykite ir...
1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite...
1. Subadykite kruopščiai nuplautos ir nusausintoas bulves šakute ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol taps minkštos (gali prireikti iki 1,5 val.).
2. Sumaišykite grietinę su laiškiniu svogūnu, įberkite druskos ir maltųs juodųjų pipirų ir padė...
1. Į čenachams skirtą indelį sudėkite marinuotą, gabaliukaas pjaustytą kiaulieną, ar kitą mėsą. Ant mėsos uždėkite nedaug smulkintų morkų, kopūstų ir agurkų.
2. Toliau dėkite smulkiai pjaustytas bulves, o ant bulvių – vėl morkas, agurkus ir kopū...
1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
1 Sutarkuokite bulves, įmuškite porą kiaušinių, įdėkite porą šaukštų miltų, šiek tiek druskos, pipirų.
2. Paimkite apie 300 g kiaulienos faršo, į jį įdėkite mėgstamų prieskonių, vieną svogūną. Įkaitintoje keptuvėje suformuokite blynus, ant virš...
1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, įmeskite laurų lapelių, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, žiupsnelį žuvies prieskonių ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Svogūnus smulkiai...
1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite.
2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai...
1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir...
1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.
2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite...
1. Bulves su lupenomis išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.
2. Kiaušinį išplakite ir supilkite į bulves, įberkite nepilną stiklinę miltų, gerai išmaišykite. Pradėkite minkyti ir berkite tiek miltų, kol tešla beveik nelips prie rankų (tač...
1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.
2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir...
Idėja greitiems ir skaniems pietums, kai šaldytuve tik cukinijos ir lašišos uodegėlės...
1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, pipirais, mairūnais, įkulkite kiaušinį, įmaišykite miltus. Keptuvėje įkaitinkite š...