Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakite. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą. Minkoma...
Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...
Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba į...
Viščiuką nuplaukite, ištrinkite česnaku ir prieskoniais, apipilkite kefyru. Laikykite vieną parą. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kepimo skardą ištepkite riebalais, per vidurį dėkite butelį. Jo apačią apvyniokite folija ir...
Bulves smulkiai sutarkuokite. Sudėkite mėsą. Įberkite druskos, aitriųjų pipirų. Įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą ir suformuokite kotletus. Apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių – kotletai turi būti dailiai apskrudę.
Receptą...
Lęšius perplaukite vandeniu ir suberkite į puodą. Įpilkite vandens 3 kartus daugiau, nei puode yra kruopų. Paskui sutarkuokite nuskustas bulves. Praėjus 15 minučių, į verdamus lęšius sukrėskite sutarkuotas bulves. Jei reikia, įpilkite dar šiek...
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Neskustas bulves gerai nušveiskite po tekančio vandens srove. Aptepkite aliejumi. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 50 min. kepkite orkaitėje. Pasiruoškite įdarą. Į puodą sudėkite brokolinius kopūstus...
Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais,...
Žiedinį kopūstą nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais, stambius kotelius nupjaukite, galvutes išdėliokite kepimo skardoje greta bulvių. Geltoną papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir taip pat sudėkite į skardą. Daržoves apšlakstykite...
Virtinukai Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite...
Bulves, morkas, marinuotus agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su burokėliais, konservuotais žirneliais ir smulkintu svogūnu. Gautas salotas pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su majonezu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm skersmens apvalų kepimo indą. Minkštą sviestą ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai iš...
Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite į keturias dalis. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos,...
Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.