„World Press Photo“ paroda.
Apsilankykite
Bilietai
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios skaisčiai žalios dilgėlių sriubos receptas – iš tikros virtuvės žvaigždės Clauso Meyerio repertuaro. Jei nesate mėginę gaminti patiekalų su dilgėlėmis, galite pradėti nuo šio nesudėtingo recepto.
Kad nedilgintų, dilgėles reikia nuplikyti verdančiu vandeniu. Galite įmerkti į verdančio vandens puodą ir palaikyti 30 s, tada iškart išgriebti ir merkti į ledinį vandenį: taip augalai išlaikys skaisčią žalią spalvą. Net jei dar jas šiek tiek pavirsite, dilgėlės išliks skaisčiai žalios! Tačiau nevirkite dilgėlių ilgiau nei 2-3 minutes, tiek visai pakaks, kad jos suminkštėtų, o ir išlaikytų naudingas medžiagas.