Burokai - visi receptai

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Žemoje temperatūroje keptus burokėlius ar kitas daržoves galite naudoti kaip garnyrus prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinę dalį salotoms arba valgyti pasibarsčius ant viršaus, pavyzdžiui, ožkos sūrio ir skrudintų riešutų.

Naminiai rauginti burokėliai

Naminiai rauginti burokėliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šie rauginti burokėliai man išėjo tokio tobulo skonio, kad mes juos sutriauškėme bene per dvi dienas! Burokėlių raugas stovi šaldytuve, ir jį panaudojau ne vien Kūčių barščiams, bet ir tradicinei burokėlių sriubai. Sako, kad to raugo reikėtų kasdien po kelis gurkšnius išgerti, mat jis puikiai veikia virškinimo sistemą, o be to, jo skonis – tobulas!

Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė

Veganiška burokėlių ir lęšių mišrainė 2 asm.

„Vegan Pipiras“: Nuostabi burokėlių ir lęšių draugystė. Paprasta, tačiau labai maistinga mišrainė. Burokėliai yra ypač geras antioksidantas, o lęšiai turi daugiau baltymų, nei mėsa. Rekomenduojame valgyti pavakariams ar vakarienei.

Burokėlių keksiukai „Red Velvet“

Burokėlių keksiukai „Red Velvet“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Daugelis turbūt esate girdėję apie red velvet tortus, kuriuose biskvitai maistiniais dažais nudažomi skaisčia raudona spalva. Jie ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra be galo skanūs. Tad šie keksiukai – kur kas sveikesnis red velvet variantas, nes raudonai keksiukų spalvai išgauti naudosite burokėlius! Negana to, dalį viso grūdo speltų miltų keisite maltais riešutais, todėl šiais kepiniais galėsite piktnaudžiauti be didelio sąžinės griaužimo!

Ukrainietiški Veronikos barščiai

Ukrainietiški Veronikos barščiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ukrainietiški barščiai – rimtas reikalas. Lietuvoje labiau paplitusi burokėlių sriuba, gi ukrainiečiai, arba ukrainai, kaip „prie Smetonos“ kartais jie buvo vadinami žiniasklaidoje, į barščius deda visko daugiau. Ukrainietiškų barščių receptų daug – aš jums siūlau receptą, kurio mane išmokė bičiulė iš Ukrainos Veronika. Kaip ji sako: „patys skaniausi barščiai a la Weronik.“

Lašišos salotos su avokadais, marinuotais imbierais, sultenėmis ir Nori lapais

Lašišos salotos su avokadais, marinuotais imbierais, sultenėmis ir Nori lapais 2 asm.

Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite lašišą, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 20 min. 
 Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su...
Silkė su burokėliais

Silkė su burokėliais 2 asm.

Virtus burokėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais, silkę – gabaliukais, svogūnus – žiedeliais. Viską sumaišykite ir paskaninkite aliejumi bei mėgstamais prieskoniais.
Detoksikuojantis sulčių kokteilis

Detoksikuojantis sulčių kokteilis 1 asm.

Iš burokėlio, morkos, obuolio saliero stiebo sulčiaspaude išspauskite sultis. Citrinų sultis išspauskite rankine citrusų sulčiaspaude. Supilkite į sultis. Įmaišykite cinamoną. Galiausiai supilkite aliejų. Šis sulčių kokteilis ypač naudingas kepenims....
Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu

Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu 4 asm.

Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir...
Lenkiški koldūnai

Lenkiški koldūnai 4 asm.

Iš miltų, kiaušinio, gazuoto vandens ir druskos išminkykite tešlą. Iškočiokite ją ir stikline išspauskite apskritimus. Jautieną sumalkite. Į faršą įdėkite pipirų, česnako, čiobrelių ir mairūno. Į tešlos apskritimų vidurį dėkite šaukštelį faršo,...
Marinuoti kopūstai su burokėliais

Marinuoti kopūstai su burokėliais 6 asm.

Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską,...
Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais

Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais 4 asm.

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
Aštriosios burokėlių salotos

Aštriosios burokėlių salotos 2 asm.

1. Burokėlius iškepkite orkaitėje, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir sumeskite į aukštą indą. 2. Paruoškite marintą: česnako skilteles išspauskite, sumaišykite su aliejumi, citrinos, apelsinų sultimis ir žievelėmis, pagal skonį berkite...
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...