Burokėliai - visi receptai 5 puslapis

Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba

Burokėlių, salierų ir saldžiųjų paprikų sriuba 4 asm.

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves, sutarkuokite burokėlį ir virkite pasūdytame vandenyje. 2. Supjaustykite svogūną, salierus, saldžiąją papriką ir keletą minučių apkepkite daržoves keptuvėje ant aliejaus. Paskui viską sudėkite į puodą. 3....
Troškinti burokėliai su džiovintais grybais

Troškinti burokėliai su džiovintais grybais 4 asm.

1. Kiekvieną nuluptą burokėlį apipjaukite ištisine juostele ir pasidėkite - bus pagrindas „rožytei“. 2. Svogūnus pakepinkite aliejuje, supilkite tarkuotus burokėlius, pasūdykite, pagardinkite „Kotanyi“ prieskoniais, mairūnais. 3. Suberkite pasū...
Lapienė

Lapienė 4 asm.

1. Apie 2 l vandens išvirkite burokėlių smulkintus stiebelius su šiek tiek nugraižytais lapais. 2. Įberkite druskos ir citrinų rūgšties. Kai atvės, supilkite grietinę, suberkite smulkintus krapus, svogūnus, agurkus. Tiekite su šviežiomis bulvėmis....
Burokėlių salotos su silke

Burokėlių salotos su silke 4 asm.

1. Silkę išdarinėkite, išimkite kaulus ir supjaustykite gabalėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite, o kitas daržoves bei kiaušinius supjaustykite, pagardinkite pipirais, pasūdykite, įpilkite šlakelį šviežiai spaustų citrinos sulčių ir sumaišykite...
Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė

Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir...
Burokėlių ir pupelių mišrainė

Burokėlių ir pupelių mišrainė 4 asm.

Burokėlius sutarkuokite, susmulkinkite kitas daržoves ir kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite su majonezu. Jei mėgstate švelnesnį skonį, agurko galite nedėti. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Burokėlių kotletai

Burokėlių kotletai 4 asm.

1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.  2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite. 3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite į...
Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais

Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite. 2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską,...
Kaliaropių ir burokėlių mišrainė

Kaliaropių ir burokėlių mišrainė 3 asm.

1. Kaliaropes ir burokėlius išvirkite. 2. Obuolį supjaustykite kubeliais, porą susmulkinkite. 3. Viską parūgštinkite citrinos sultimis, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. 4. Užpilkite rapsų aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Skanaus!...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 4 asm.

1. Burokėlius nušveiskite, nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Persikus supjaustykite skiltelėmis. 3. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. 4. Salotų lapelius sudėkite į sandarų indelį ir apie valandą palaikykite š...
Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu

Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu 3 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su...
Burokėliai su feta ir mėtomis

Burokėliai su feta ir mėtomis 3 asm.

1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. 2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Fetos tipo...
Burokėliai su karamelizuotais svogūnais

Burokėliai su karamelizuotais svogūnais 3 asm.

1. Burokėlius, morkas ir moliūgą nulupkite, stambiai supjaustykite, tada sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų padažu ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. 2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite...
Burokėlių karpačas

Burokėlių karpačas 4 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje. 2. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų,...
Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu

Burokėliai su kriaušėmis ir garstyčių užpilu 4 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. 2. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalė...
Troškintos daržovės

Troškintos daržovės 3 asm.

1. Nuluptus burokėlius, morkas ir petražoles supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, įdėkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite stiklinę pasūdyto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., retkarč...
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...
Keptų burokėlių užkandėlė

Keptų burokėlių užkandėlė 3 asm.

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 2 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite. 2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apš...
Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“

Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“ 5 asm.

1. Burokėlius užraukite prieš kelias dienas: nuvalytus sudėkite į stiklainį su riekele ruginės duonos ir užpylusios vandeniu laikykite šiltai. Tada ištraukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite raudonųjų serbentų, citrinų, ar kitokiomis rūgščiomis...