„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

česnakai - visi receptai

Su česnakiniu sviestu keptos austrės

Su česnakiniu sviestu keptos austrės 2 asm.

„Neįsivaizduoju, iš kur buvo ta nuostata, kad austrių kepimas yra jų gadinimas, – rašo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. – Nuostabu!“. Siūlome ir jums išbandyti šį derinį bei austrių paruošimo būdą. 

 

Su sūriu ir šonine apkeptos česnakinės bulvytės

Su sūriu ir šonine apkeptos česnakinės bulvytės 4 asm.

Asta Černė (tinklaraštis „Saulėta virtuvė“): Šis receptas paprastas kaip dukart du – nereikia nei daug laiko, nei ingredientų, o viską sukrėsti į vieną skardą galima praktiškai užsimerkus. Orkaitė padarys visą likusį darbą. Už gero pusvalandžio beliks čepsėti ir galvoti apie visus kitus kartus, kai kepsite šias bulvytes“.

 

Su pomidoriukais ir česnakais orkaitėje kepti ryžiai

Su pomidoriukais ir česnakais orkaitėje kepti ryžiai 4 asm.

Šį patiekalą vargiai pavadintumėte apkepu, tai tiesiog įdomiai paruošti ryžiai su įvairiausiais priedais. Tačiau derinys toks geras, paruošti taip paprasta, jog visai gali būti, kad kartosite jį dar ne kartą. Galite valgyti kaip lengvą vakarienę, galite naudoti kaip garnyrą, galite kitą dieną pasiimti į darbą – tinka visi variantai. Recepto autorius – žinomas šefas ir kulinarinių knygų autorius Yotamas Ottolenghi.

 

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine

Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine 4 asm.

Dar vienas tinklaraščio „Bulvių košė“ autorės Lauros receptas tiems, kam patinka patiems namuose pasiruošti vytintų mėsos gaminių. Šiek tiek kantrybės jums prireiks, tačiau viską atlikę teisingai rezultatu tikrai džiaugsitės!

 

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi 4 asm.

Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.

 

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai 6 asm.

Prancūzai turi ypatingą Velykų receptą, kurį ruošia su ėriuko kojomis – „le gigot d‘agneau Pascal“. Nors pavadinimas gali atrodyti sudėtingas, receptas gana paprastas. Mėsa pagardinama česnakais ir žolelėmis, kurios kartu su sviestu įtrinamos į mėsą. Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės 4 asm.

Leiskite sau pasilepinti daug darbo nepareikalausiančiu patiekalu – su priedais keptu viščiuku, kurį lydi skanutėlės bulvės.

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus. 2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms. 3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.
Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Ant grilio keptos bulvės su česnaku

Ant grilio keptos bulvės su česnaku 4 asm.

Taip keptos bulvės taps puikiu, greitai paruošiamu garnyru prie mėsos ar žuvies. 

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis 6 asm.

Prieš kepdami vištieną pagal šį receptą, ją pamarinuokite, skonis maloniai nustebins!

 

Karamelizuotų česnakų tarta

Karamelizuotų česnakų tarta 4 asm.

Strelkabelka.lt: Ši tarta, adaptuota iš Yotamo Otollenghi knygos „Plenty“, kepta jau ne kartą ir patikrinta laiko. Ji skani šilta, skani šalta, tinka namie, tinka gamtoj, gerai su žaliais lapais, gerai ir be jų, tinka kaip pietūs, vakarienė ar tiesiog užkandis

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės 4 asm.

Strelkabelka.ltTai klasikinis prancūzų receptas, man jis labai patinka dėl savo paprastumo ir skonio. Jei nekepėt česnako savo luobelėse, tai tikrai siūlau išbandyti – aštrų skonį pakeičia švelnus ir kreminis.

Česnakų sriuba su vištiena

Česnakų sriuba su vištiena 4 asm.

Strelkabelka.lt: Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais

Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais 4 asm.

Padažas, kuriame daug šviežių petražolių, česnakų ir alyvuogių aliejaus – puikus pasirinkimas. Kvapnus, kreminis, švelniai pikantiškas, jis nuostabiai paskanins, pavyzdžiui, spagečius.

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu

Pikantiškas sviestas su žalumynais ir pelėsiniu sūriu 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Satsivi – šalta vištiena arba kalakutiena, paruošta graikiškų riešutų padaže ir pagardinta įvairiais prieskoniais

Satsivi – šalta vištiena arba kalakutiena, paruošta graikiškų riešutų padaže ir pagardinta įvairiais prieskoniais 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Satsivi – tai pagrindinis gruzinų šventinis patiekalas. Gruzinai jį tradiciškai gamina per Kalėdas ir Naujus metus. Iki šiol atsimenu, kaip vaikystėje ruošdavomės šventėms ir man tekdavo padėti gaminti padažą šiam patiekalui. Mano pagrindinė užduotis būdavo supjaustyti svogūną ir česnaką, susmulkinti prieskonines žoleles. Ant stalo pamatęs Satsivi iš karto gali suprasti, kad jau atėjo šventės!“

Avokadų ir mocarelos sumuštinis

Avokadų ir mocarelos sumuštinis 4 asm.

Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais...
Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate

Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate 4 asm.

Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos. Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų. Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų. Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir...
Kepta jautienos išpjova

Kepta jautienos išpjova 4 asm.

Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.