„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

česnakai - visi receptai 13 puslapis

Gruziniška charčo sriuba

Gruziniška charčo sriuba 6 asm.

Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis...
Paprikos su imbierais

Paprikos su imbierais 5 asm.

Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite....
Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė

Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė 6 asm.

Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas ir supjaustykite skersai platesniais šiaudeliais. Nulupkite česnakų skilteles, jas supjaustykite griežinėliais. Iš likusių produktų puode užvirkite marinatą, pakaitinkite apie dvi minutes. Sumeskite paprikas,...
Gardžioji cukinijų mišrainė

Gardžioji cukinijų mišrainė 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi. Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus....
Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis

Marinuoti pomidorai su česnakų skiltelėmis 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, kiekvieną įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako skiltelę. Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, įmeskite krapų, pipirų, po lauro lapelį. Iš išvardytų produktų išvirkite marinatą ir karštą užpilkite ant pomidorų....
Pomidorai su cinamonu

Pomidorai su cinamonu 4 asm.

Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį...
Džiovinti pomidorai su česnakais

Džiovinti pomidorai su česnakais 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite sėklas. Pomidorus perpjauta puse į viršų sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pagal skonį apibarstykite druska. Orkaitėje nustatykite 50 laipsnių...
Sūdyti miško grybai

Sūdyti miško grybai 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. Į emaliuotą puodą suberkite druską, grybus ir užpilkite vandeniu, kad grybai būtų vos apsemti. Dėkite ant ugnies ir virkite 20–25 minutes (grybai turi nusėsti ant dugno). Nukoškite ir atvė...
Maltos mėsos guliašas

Maltos mėsos guliašas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui...
Meksikietiška įdaryta tortilija

Meksikietiška įdaryta tortilija 6 asm.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti...
Naminis aštrus pomidorų padažas

Naminis aštrus pomidorų padažas 8 asm.

Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą....
Česnakinė vištienos filė

Česnakinė vištienos filė 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Česnaką susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol lengvai apskrus, o aliejus prisigers česnako aromato. Įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps. Krūtinėles pabarstykite druska ir...
Ryžiai su alyvuogėmis

Ryžiai su alyvuogėmis 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Morką sutarkuokite, svogūnų laiškus ir česnaką susmulkinkite. Bazilikų lapelius suplėšykite. Į kepimo indą su dangčiu (jei jūsų indas be dangčio, uždenkite aliuminio folija) įpilkite aliejaus, suberkite darž...
Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru

Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru 4 asm.

Visai nebūtina pirkti pusgaminių, kad skanius, sočius ir sveikus pietus pasiruoštumėt greitai. Siūlome išbandyti puikų receptą. Šis vištienos patiekalas tiks visiems: ir mėgstančios pavalgyti sočiai, ir skaičiuojančioms kalorijas. Tokie ingredientai kaip imbieras ir žalioji citrina gerina virškinimą ir spartina medžiagų apykaitą. Tad jūsų skrandis po tokių pietų tikrai neapsunks. 

Vištienos pūkučiai

Vištienos pūkučiai 4 asm.

1. Faršą sumaišykite, įberkite prieskonių, druskos, pipirų, įspauskite česnako. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. 2. Įdarui kiaušinius  ir sūrį sutarkuokite burokine tarka, įberkite supjaustytų žalumynų. Šlapiomis rankomis formuokite...
Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais

Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais 4 asm.

1. Kiaušinius nulupkkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius. 2. Česnakus sugrūskite, trynius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus ir gerai išmaišykite. 3. Gauta mase į...
Jautienos tadžinas

Jautienos tadžinas 3 asm.

1. Į faršą sudėkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus, prieskonius ir aliejų. Viską išmaišykite ir palikite 15 min. 2. Per tą laiką paruoškite padažą: pomidorus perpjaukite per pusę ir ištarkuokite pomidorų vidų stambia tarka, kad liktų tik...
Harira

Harira 4 asm.

Tai populiarus gatvėje tiekiamas maistas su datulėmis. Harira yra pirmasis patiekalas, kurį saulei nusileidus valgo musulmonai per Ramadaną. Ramadano Hariroje yra lęšių ir vermišelių, ji yra tirštesnė, kad greičiau būtų pasisotinta po visos dienos badavimo. Tradiciškai harira patiekiama su datulėmis ir saldžiais pyragėliais.

Karališkosios krevetės  su makaronais

Karališkosios krevetės su makaronais 4 asm.

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus. 2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos....
Sūrio ir varškės užtepėlė

Sūrio ir varškės užtepėlė 5 asm.

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų. 2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą. 3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte...