Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

česnakai - visi receptai 8 puslapis

Krevetės baltojo vyno padaže

Krevetės baltojo vyno padaže 2 asm.

Išlydykite sviestą keptuvėje. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus! Receptą atsiuntė Lina M.  
Meškinio česnako salotos

Meškinio česnako salotos 2 asm.

Supjaustykite meškinius česnakus, svogūnų laiškus, susmulkinkite ridikėlius. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite kefyru, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite. Skanaus! Receptą atsiuntė Lina M.
Adžika

Adžika 6 asm.

Saldžiąsias paprikas padalinkite pusiau ir išskobkite. Česnako skilteles nulupkite. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite arba sumalkite. Kartu su sėklomis sumalkite aitriąsias paprikas. Daržoves, aitriąsias paprikas, prieskonius sudėkite į...
Aštrus plovas, virtas ant laužo

Aštrus plovas, virtas ant laužo 6 asm.

Puode, ant laužo apkepinkite supjaustytą kiaulieną, kad gerai apskrustų, dėkite susmulkintą svoguną, česnaką, sutarkuotas  morkas. Įpilkite vandens ir viską patušinkite. Supilkite ryžius. Kai ryžiai pradeda minkštėti sudėkite pomidorų pastą,...
Aštrus moliūgų troškinys

Aštrus moliūgų troškinys 6 asm.

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais. Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau. Aitriąsias paprikas supjaustykite. Į skardą dėkite moliū...
Korėjietiškos morkų salotos

Korėjietiškos morkų salotos 4 asm.

Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais specialia tarka. Druską, cukrų, maltą aitriąją papriką ir maltą kalendrą sumaišykite. Šį mišinį gerai išmaišykite su morkomis. Česnakų skilteles išspauskite preseliu, išmaišykite su obuolių...
Užkandėlė prie alaus

Užkandėlė prie alaus 6 asm.

Majonezą sumaišykite su išspaustu česnaku. Gautą masę užtepkite ant vaflių, pabarstykite aitriosios paprikos milteliais ir kmynais.  Supjaustykite vaflius plonomis juostelėmis ar kita norima forma, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje kol...
Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis

Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis 4 asm.

Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu,...
Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais

Makaronai „tagliatelle“ su aitriosiomis paprikomis ir česnakais 4 asm.

Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų! Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes. Sudėkite...
Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu 8 asm.

Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada...
Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu

Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi. Išimkite iš keptuvės daržoves ir padė...
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE

Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE 5 asm.

Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės. Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją...
Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu

Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu 4 asm.

Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje. Į...
Vištienos terinas su džiovintais pomidorais

Vištienos terinas su džiovintais pomidorais 6 asm.

Viščiuko filė supjaustykite kubeliais, o kitą mėsą sumalkite. Svogūną, česnako skilteles ir saliero kotą supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve. Troškintas...
Bulviniai sklindžiai su lašiša

Bulviniai sklindžiai su lašiša 4 asm.

Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio,...
Žuvis su brokoliais

Žuvis su brokoliais 2 asm.

Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad...
Avinžirnių kukuliai

Avinžirnių kukuliai 4 asm.

Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį, kad išmirktų. Nuvarvinkite, perplaukite po tekančiu vandeniu ir išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Nukoškite ir suberkite į virtuvinį kombainą. Svogūną ir česnako skilteles sukapokite,...
Karštas ožkų pieno sūris

Karštas ožkų pieno sūris 2 asm.

Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir...
Feta su daržovėmis

Feta su daržovėmis 2 asm.

Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite žiupsnelį druskos ir pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų. Raudonėlius sumaišykite su rozmarinais ir aliejumi, įspauskite česnako skiltelę. Sūrį...
Kepta rikota

Kepta rikota 2 asm.

Kefyro maišelius dėkite į šaldymo kamerą ir parą šaldykite. Atšaldytus maišelius perpjaukite, šaldytą masę sukrėskite į kiaurasamtį smulkiu tinkleliu arba marlę ir palikite, kad atšiltų ir išbėgtų išrūgos. Minkštą atšilusią varškės masę krėskite į...