Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

česnakai - visi receptai 9 puslapis

Kriauklelės su avinžirnių pasta

Kriauklelės su avinžirnių pasta 3 asm.

Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles,...
Spagečiai su krevetėmis

Spagečiai su krevetėmis 3 asm.

Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Į keptuvę sukrėskite česnakus, kapotą aitriąją papriką ir suberkite kalendrų grūdelius. Viską kelias...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 4 asm.

Moliūgą nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, 2 skilteles pakepinkite svieste su svogūnu, kitas dvi palikite. Svogūnų ir česnakų troškinį krėskite į puodą su sultiniu, sumeskite moliūgo kubelius ir virkite apie 20...
Krevečių ir virtinių užkandėlė

Krevečių ir virtinių užkandėlė 4 asm.

Virtinukai Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite...
Aštrios burokėlių salotos

Aštrios burokėlių salotos 2 asm.

2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve. Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. Svogūną nulupkite,...
Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis

Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis 2 asm.

Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite...
Triušis su rozmarinais

Triušis su rozmarinais 5 asm.

Triušį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais. Česnako galvutę išskirstykite skiltelėmis, jų galus nupjaukite, bet nenulupkite. Obuolius su žievele sutarkuokite smulkia trintuve, sumaišykite su išspaustos citrinos sultimis ir...
Marinuotos alyvuogės

Marinuotos alyvuogės 6 asm.

Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 3 asm.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Jogurtinis padažas

Jogurtinis padažas 4 asm.

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį...
Viščiukas su vynu

Viščiukas su vynu 4 asm.

Supjaustykite viščiuką į 6–8 dalis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apvoliokite vištieną miltuose ir apkepkite iš visų pusių. Nuluptus svogūnėlius sužerkite į keptuvę su vištiena, sudėkite morkytes (jei naudojate šviežias) ir kelias minutes...
Žuvies karis

Žuvies karis 4 asm.

Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje. Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite. Žuvies filė supjaustykite...
Veršienos troškinys „Osso buco“

Veršienos troškinys „Osso buco“ 4 asm.

Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels. Išimkite ir...
Marinuoti česnakai

Marinuoti česnakai 6 asm.

Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu. Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską. Statykite ant ugnies. Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus,...
Kepsnys su bulvėmis

Kepsnys su bulvėmis 4 asm.

Mėsą švariai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite į keturias dalis. Česnaką ir svogūną nulupkite. Česnaką supjaustykite griežinėliais, svogūną – šiaudeliais ir išmaišykite su 4 šaukštais aliejaus, žiupsniu druskos,...
Kepsniai su ananasais

Kepsniai su ananasais 4 asm.

Išmuškite filė gabaliukus, pabarstykite druska. Česnakus smulkiai supjaustykite, įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Šita mase užpilkite mėsą ir palikite 3-4 val. šaldytuve. Tad iškepkite mėsą, o kitoje keptuvėje apkepkite iš abiejų...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Česnakinė bulvių košė su sūriu

Česnakinė bulvių košė su sūriu 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite. Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į...
Lašiša, kepta orkaitėje

Lašiša, kepta orkaitėje 4 asm.

Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta). Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet sudėkite ž...