Ciberžolės - visi receptai

Ciberžole nuspalvinti, prieskoniais pagardinti troškinti kopūstai

Ciberžole nuspalvinti, prieskoniais pagardinti troškinti kopūstai 4 asm.

Kai norisi pikantiškų švelniai rūgščių kopūstų, tenka ieškoti, kur tokių nusipirkti, nes per valandą kitą jų užsiraugti nepavyks. Tačiau yra ir kitų būdų suteikti kopūstams savito pikantiško skonio – tam pravers kokybiškas actas ir įdomesni prieskoniai. Pagal mūsų siūlomą receptą paruošti kopūstai šaldytuve išsilaikys apie savaitę ir kaip garnyras paskanins pačius įvairiausius mėsiškus patiekalus.

Auksinis pienas su ciberžole

Auksinis pienas su ciberžole 1 asm.

Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Indiška žiedinių kopūstų sriuba

Indiška žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Geltonos spalvos sriuba nebūtinai yra su kariu – kaip ir ši sriuba, kurioje yra ciberžolės.

Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas

Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas 1 asm.

Greipfruto sultis supilkite į stiklinę. Įberkite ciberžolių ir šviežiai sumaltų pipirų. Įpilkite vandens (pilkite iki stiklinės viršaus). Jei gėrimas jums per daug rūgštus, galite jį pasaldinti agavų sirupu. „Santa Maria“ receptas.  
Moliūginis pyragas su „Panna cotta“

Moliūginis pyragas su „Panna cotta“ 2 asm.

 Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą. Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe. Moliūgų masę sumaiš...
Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu

Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu 2 asm.

Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes...
Šviežių dilgėlių majonezas

Šviežių dilgėlių majonezas 2 asm.

Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių š...
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba

Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba 2 asm.

Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais. Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais š...
Veganiška „kiaušinienė“

Veganiška „kiaušinienė“ 1 asm.

Sojų varškės sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite į jį smulkiai supjaustytą česnaką. Šiek tiek pakepinkite ir suberkite sojų varškės sūrį. Vis pamaišydami, kad neprisviltų, apkepkite. Pagardinkite ciberž...
Naujametis lęšių troškinys

Naujametis lęšių troškinys 4 asm.

Lęšius užpilkite vandeniu ir palikite apie 6–8 val. mirkti. Išmirkusius, išskalaukite. Suberkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite jame svogūną. Suberkite, virtus lęšius, kedrines pinijas, pagal skonį pasū...
Auksinė žiemos arbata

Auksinė žiemos arbata 1 asm.

Ši arbata puikiai saugo nuo virusų, padeda greičiau sveikti sergantiems įvairiomis peršalimo ligomis.

Vištienos šašlykas su tailandietišku marinatu „Satay Gai“

Vištienos šašlykas su tailandietišku marinatu „Satay Gai“ 4 asm.

Smulkiai sukapokite česnakus, svogūnus ir imbierą, viską dėkite į elektrinį trintuvą, suberkite ciberžoles, kalendrą ir kmynus. Viską susmulkinkite iki vientisos masės, pridėkite druskos, sviesto ir cukraus ir dar kartą gerai ištrinkite. Mėsą...
Indiškos krevetės

Indiškos krevetės 2 asm.

Krevetes išvalykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudė...
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu

Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi. Išimkite iš keptuvės daržoves ir padė...
Naktinis ramybės pienas

Naktinis ramybės pienas 2 asm.

Pieną supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Suberkite pasirinktus prieskonius ir cukrų. Kol pienas užvirs, retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų dugnas. Saugokite, kad neišbėgtų. Užvirusį pieną nukaiskite, uždenkite ir palikite kelioms...
Lietiniai blynai su kopūstais

Lietiniai blynai su kopūstais 4 asm.

1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto...