„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Cinamonas - visi receptai

Spanguolių kisielius su cinamonu

Spanguolių kisielius su cinamonu 6 asm.

Spanguolių kisielių Kūčių (ir Kalėdų) stalui ruošia daugelis šeimų, o ar kada bandėte šį tradicinį gėrimą paskaninti cinamonu? Pabandykite, verta!

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šios bandelės – kaip du vandens lašai panašios į mažus moliūgėlius. Puiki idėja vaikų atostogų pradžiai! Moliūgų tyrė joms suteikia geltonumo, o specialūs įpjovimai tešloje paverčia panašiomis į moliūgus. Kiek nedaug tereikia, kad paprasčiausios bandelės pavirstų gelsvais išsipūtusiais moliūgėliais.

Cinamoniniai sviestiniai sausainiai

Cinamoniniai sviestiniai sausainiai 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Cinamonas yra bene jaukiausias prieskonis, sugrąžinantis į vaikystę, ir namus akimirksniu pripildantis jaukumo. O jei taip cinamoninių bandelių skonį imtumėm ir perkeltumėm į trapius sviestinius sausainius? Ir tokiu būdu suderintumėm du pačius maloniausius pojūčius – malonų sviestinį saldumą ir švelnų minkšto sausainio traškesį… Sakote, neįmanoma? Dar ir kaip įmanoma!

Beje, šie sausainiai gali būti iškepti ir iš vakaro, nes tikrai nepraras nei skonio, nei traškesio, nei išvaizdos!

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Veganiški „sviestiniai“ sausainiai su cinamonu

Veganiški „sviestiniai“ sausainiai su cinamonu 4 asm.

Įprasto sviesto veganai nevartoja, tačiau tai visai nereiškia, jog trapius sausainius jie pamiršę. Anaiptol, puikių sausainių, tinkamų prie karštos arbatos puodelio, galima išsikepti ir iš kitų ingredientų. Kad jie nė kiek neprastesni, faktas, o kai kam gal net patiks labiau nei tradiciniai!

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Iškepti šias gražuoles įkvėpė garsiosios švediškos bandelės su cinamonu kanelbulle, kurių tešla kvėpinama maltu kardamonu, o įdaroma kvapniu cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

 

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis 6 asm.

Tai pernelyg neįmantrios, tačiau puikios bandelės, pagardintos ir pakvėpintos cinamonu ir razinomis.

Kalėdinai varškės sausainiai su cinamonu

Kalėdinai varškės sausainiai su cinamonu 8 asm.

sezoninėvirtuvė.lt : Nostalgiškus sausainius su varške esu kepusi tikrai ne kartą, bet dar nei karto jų nekepiau Kalėdoms. Taigi, nuo kalėdinių sausainių formelių nupūčiau dulkes, pasirinkau kvapniausią, kokį tik galėjau prekybos centre rasti ekologišką cinamoną ir pradėjau namus kvėpinti šventėmis!

Orkaitėje kepti cinamoniniai skrebučiai pusryčiams

Orkaitėje kepti cinamoniniai skrebučiai pusryčiams 1 asm.

Rytiniam paskanavimui tinka kvapnūs skrebučiai, o iškepti pagal mūsų siūlomą receptą jie bus švelniai karameliniai, kvepiantys cinamonu. Trumpai tariant – dieviška!

Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Kvapnūs cinamoniniai keksiukai su obuoliais 4 asm.

Cinamonas ir obuoliai – amžina klasika. Nesvarbu, kepate pyragą, bandeles ar keksiukus su šiais ingredientais, užtenka vien iš orkaitės sklindančio kvapo ir darosi jauku, ramu... 

Cinamoninis obuolių tortas

Cinamoninis obuolių tortas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, bet ypatingai rudeniškai progai vertą iškepti obuolių tortą. Jis ypač drėgnas ir neriebus, iškvėpintas šildančiais prieskoniais. Idealus tortas rudens šventei!

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Kreminė avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu

Kreminė avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Avižinė košė, ko gero, vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Kodėl? Nes avižiniai dribsniai nebrangūs, košė lengvai paruošiama, o įvairiai pagardinta ji įtinka net išrankiausiems valgytojams.

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu 12 asm.

Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.

Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu 8 asm.

Šis obuolių pyragas ne tik purus ir skanus, tačiau ir nuostabiai kvepia cinamonu bei migdolais.

Saldžiai aštrūs vištos sparneliai su cinamonu

Saldžiai aštrūs vištos sparneliai su cinamonu 8 asm.

Puikus patiekalas, kurį smagu ir kepti, ir valgyti. Idealiai tinka vakarėliui ar bet kokiais šventei, ypač, po atviru dangumi. 

Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais

Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiai gardžiai košei virti labai tiks iš vakaro likusios nesunaudotos jau išvirtos kruopos.

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu

Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai ypatinga košė su skaniais ir įvairiais priedais, leisianti naujai atrasti pusryčius. Išbandykite šią, o tada imkitės improvizuoti. 

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę....