Citrininis desertas - visi receptai

Gaiviai rūgštūs citrininiai kvadratėliai

Gaiviai rūgštūs citrininiai kvadratėliai 6 asm.

Kuo dažnai skundžiasi išrankūs skanumynų mėgėjai? Skamba kiek paradoksaliai, bet tuo, jog saldumynas pernelyg saldus. Tokiu atveju verta ragauti desertų, kuriuose maloniai justi citrinų aromatas ir maloni rūgštelė, atsverianti skanėsto saldumą. Būtent tokius pageidavimus išpildantį skanėstą ir siūlome kepti!

Citrinų ledai su kokosų drožlėmis

Citrinų ledai su kokosų drožlėmis 6 asm.

Šiame recepte citrinas galite drąsiai keisti žaliosiomis citrinomis. Taip pat citrinos sulčių kiekį galite mažinti ar didinti – priklausomai nuo to, kiek rūgštelės norite. Pati naudojau vidutinio dydžio citrinas, tad jei jūsų labai didelės, išspauskite vienos ar vienos su puse sultis.
Citrininiai triufeliai

Citrininiai triufeliai 5 asm.

1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę. • Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens....
Citrinų kvadratėliai

Citrinų kvadratėliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 30x20 cm dydžio kepimo indą. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išminkykite minkštą tešlą.  Paruošta tešla išklokite kepimo...
Citrininė boba

Citrininė boba 6 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Atskirai suplakite kiaušinius, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. 2. Citrinas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite citrinų ž...
Citrusinių vaisių šerbetas

Citrusinių vaisių šerbetas 4 asm.

1. Citrinas ir apelsinus gerai nuplaukite, nupjaukite viršų, išskobkite vidų, citrinų „formeles“ įdėkite į šaldiklį. 2. Vaisių minkštimą su cukrumi išplakite iki tyrės. Supilkite vyną ir atsargiai išmaišykite. Masę krėskite į metalinį dubenėlį ir...
Citrininis desertas

Citrininis desertas 8 asm.

1. Pirmiausia iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, apie 20 min. palaikykite šaldytuve, tada klokite į apvalią kepimo formą, dailiai užlankstykite kraštus, pagrindą subadykite šakute, kad neišsipūstų, užberkite saujelę žirnių, formą uždenkite...