Išbandykite veganiškus vaflius, kurie taps puikiu patiekalu pusryčiams ar vakarienei.
Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.
Kai namuose pritrūksite šviežių daržovių ar tiesiog panorėsite greitai užkąsti, padėkosite sau, jog iš anksto, kai gėrybių dar buvo gausu, užkonservavote šį gardų mišinį.
Jei cukinijų kalnas namuose niekaip nemažėja, trūksta minčių, ką iš jų gaminti, į pagalbą skuba virtuvės šefas ir vienas iš TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjų italas Gian Luca Demarco. Jis siūlo iškepti cukinijų kišą, kuris puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei!
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ko jau ko, bet cukinijų mūsų daržuose ir virtuvėse rudens pradžioje dažniausiai netrūksta. Šį kartą jas kepiau kepsninėje ir konservavau aliejuje ilgesniam vartojimui. Šiam receptui svarbu parinkti dar neperaugusias, su nepilnai susiformavusiomis sėklomis cukinijas, minkšta odele. Kitas svarbus ingredientas – ypač kokybišką alyvuogių aliejų, nes nuo jo priklausys cukinijų skonis, kadangi jos marinuosis būtent aliejuje. Trečiasis šio paprasto patiekalo ingredientas – džiovintos prieskoninės sodo žolelės.
Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį keksą su cukinijomis kepu jau ne vienerius metus, todėl net pati nustebau, kad jo recepto vis dar neturiu tinklaraštyje. Jis iš jaukių kasdienių pyragų serijos, drėgnas, minkštas ir kvepiantis citrinomis. Jei norite, kad būtų šventiškesnis, galite aplieti citrinų ir cukraus glajumi, bet pyrago skonis ir be jo – puikus. Šis receptas iš tų, prie kurių, žinau, tikrai sugrįšiu dar ne kartą, ypač vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje, kai mano virtuvė tiesiog lūžta nuo pačios užsiaugintų cukinijų.
Cukinijų naikinimas kai kuriems žmonėms kelia nemenkų iššūkių, tačiau tik ne tiems, kas jas mėgsta ir nepatingi paieškoti naujų receptų! Vieną tokių siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė ir hotdogų meistrė Laura. Išbandykite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.
Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.
Panorus paruošti skanią vakarienę keturių asmenų šeimai nebūtina išleisti daug. Puikus pavyzdys – šie gardūs įvairių paprastų daržovių blyneliai.
Nida Degutienė ( Nidos receptai): Jei iki šiol kepėte tik bulvinius blynus ir juos tarkavote smulkia trintuve, pats laikas išmėginti ir kitas daržoves. Burokėliai, cukinijos, batatai (saldžios bulvės), salierai, pastarnokai – visos šios gėrybės padovanos vis kitus blynų skonius.
Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!
Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!
Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt): Kokybiškų cukinijų blynų paslaptis – gerai nusunktos tarkuotos cukinijos, kuo daugiau jų sulčių nutekės, tuo gražesni ir gardesni bus blynai. Cukinijų blynai patys savaime nėra labai išraiškingo skonio, todėl juos dažniausiai papildau kitomis daržovėmis: raudonieji svogūnai ir kukurūzai jiems suteikia saldumo bei pikantiškumo.
Kiek neįprastą populiariųjų cukinijų receptą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė italų kilmės virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai yra blynai, be kurių neįsivaizduoju praeinančios nė vienos savaitės. Ne, nepiktnaudžiauju kasdien, bet jau nuo savaitės vidurio imu laukti savaitgalio, nes žinau, kad būtent tokius pusryčius sau pasidovanosiu.
Miško žvėrys: Cukinijos šiame kepinyje sutirpsta ir pyragą palieka drėgną ir itin gardų. Tad jei dar įtariai žvelgiate į saldumynus su daržovėmis, šis receptas gali būti būtent tas, kuris leis peržengt abejones plačiu žingsniu.