Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Cukrus - visi receptai 10 puslapis

Pyragas Angelo ašaros

Pyragas Angelo ašaros 6 asm.

Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdaras: Maišykite visus...
Meduoliai

Meduoliai 12 asm.

Mūsų šeimos kalėdine tradicija tapo meduolių gaminimas ir jų puošimas, į kurį įtraukiami net kaimynai, nes meduolių būna tiek daug, kad vieni tiesiog nespėtume. Tai puiki stalo dekoracija ir graži dovanėlė artimiems draugams. O svarbiausia ne tik gražu, bet ir labai skanu.

Saldi svajonė

Saldi svajonė 6 asm.

Gaminame biskvitą: Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu...
Traški avižinė košė su obuoliais

Traški avižinė košė su obuoliais 2 asm.

Gaminame košę: Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją. Gaminame traškučius: Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant...
Nuostabusis tortas „Napoleonas“

Nuostabusis tortas „Napoleonas“ 6 asm.

​​ Visuomet TIKRASIS „Napoleonas“ gaminamas tešlą kapojant peiliu, bet aš, kad būtų greičiau, tiesiog greitai suminkau – ir manau, kad skonis ir papločių tekstūra mažai kuo pasikeičia. Į dubenį suberkite miltus ir į juos burokine trintuve vis...
Pats skaniausias mamos medaus tortas

Pats skaniausias mamos medaus tortas 6 asm.

Nė viena svarbi šeimos šventė neapsiena be pačio skaniausio mamos medaus torto. Ne išimtis ir ateinančios Kalėdos, nes jų proga ir vėl mėgausimės šiuo nuostabiu nepakeičiamu saldėsiu. Atrodo tai toks elementarus ir paprastas tortas, tačiau paprastume ir slypi puikus skonis, kuris ne tik puošia šventinį stalą, bet ir pamalonina visų skrandukus.

Klasikinis medaus tortas

Klasikinis medaus tortas 6 asm.

Tortas 24-26 cm. skersmens Matavimui naudojama 200 ml stiklinė Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvė...
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, tirpintą sviestą ir medų, viską gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais (iš karto visų miltų siūlau nenaudoti, galbūt reikės kiek mažiau) ir prieskoniais, į mišinį suberkite į kiauš...
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas

Aguonų ir rikotos sūrio pyragas 4 asm.

Citrinas nuplaukite trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite. Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišydami po...
RUDUDU tortas

RUDUDU tortas 6 asm.

Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite mikseriu. Į juos dėkite grietinę su nugesinta soda ir RUDUDU kremą. Vėl plakite ir po truputį suberkite miltus. Kepkite apvalioje formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 laipsnių...
Kalėdiniai keksiukai

Kalėdiniai keksiukai 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Į plakinį po vieną į...
Šakočio pusbrolis

Šakočio pusbrolis 6 asm.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.  Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaiš...
Ruginių miltų tortas

Ruginių miltų tortas 6 asm.

Gerai išsukite 10 kiaušinių trynių su cukrumi. 200 g ruginių miltų persijokite keptuvėje ir pakepinkite, kol paruduos. Tada sumaišykite su krakmolu. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir viską atsargiai sumaišykite.  Pilkite masę į torto formą...
Sūrio pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su mėlynėmis 4 asm.

Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Trintų sausainių masę sudėkite į kepimo indą (24 cm skersmens) ir kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių. Iškepusius sausainius, palikite juos atvėsti. Sumaišykite kreminį ir...
Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pamirkykite vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki...
Meduolinis vyniotinis

Meduolinis vyniotinis 6 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išplakite. Į dubenį įdėkite sviestą ir medų, statykite ant labai silpnos ugnies ir, nuolat maišydami, kaitinkite, kol sviestas ir medus visiškai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite miltus,...
Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“

Prancūziški pyragaičiai „Cannelés“ 6 asm.

Cannelé (liet. Kanelė) - mažas prancūziškas Bordo regiono pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele, drėgnu ir korėtu vidumi.

Kalėdinė eglutė

Kalėdinė eglutė 4 asm.

Išplakite iki purumo kiaušinius su cukrumi. Supilkite auksaspalvį sirupą, margariną ir kefyrą. Kartu sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius ir įmaišykite į kiaušinių masę. Išklokite kepimo skardą sviestiniu popieriumi. Įkaitinkite...
Sezamų sėklų irisai

Sezamų sėklų irisai 10 asm.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas. Visas sudedamąsias dalis, išskyrus sezamų sėklas, sudėkite į didelį mikrobangoms atsparų indą. Nustatę 750 W galią kaitinkite 6 minutes. Pamaišykite. Kaitinkite dar 2 minutes (jei norėsite...
Šokolado ir mėtų irisai

Šokolado ir mėtų irisai 12 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite drėgnąjį cukrų „Farinas“, šviesųjį sirupą, grietinėlę ir kakavos miltelius. Virkite 20 minučių. Sudėkite saldainius „AfterEight“, įpilkite acto rūgšties ir išmaišykite. Virkite dar 5 minutes. Patikrinkite, ar irisų...