Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Cukrus - visi receptai 6 puslapis

Močiutės obuolių pyragas su cinamonu

Močiutės obuolių pyragas su cinamonu 12 asm.

Obuolius nuskuskite, išvalykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apibarstykite dviejų rūšių cukrumi, cinamonu ir gerai išmaišykite. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus gerai išplakite. Susidarius standžioms, baltoms...
Vanilinis ir karamelinis pyragas su šokolado gabaliukais

Vanilinis ir karamelinis pyragas su šokolado gabaliukais 12 asm.

Sviestą plakite su abiejų rūšių cukrumi, kol taps vientisa, puria mase. Pastoviai plakdami į tešlą įmuškite kiaušinius. Viską gerai išmaišykite, į tešlą įdėkite vanilės pastos (arba ekstrakto), berkite miltus, sodą, pieno miltelius, druską. Viską...
Kalėdinis kiaušinių gėrimas

Kalėdinis kiaušinių gėrimas 2 asm.

Šis gėrimas labai universalus, gali gerti ir suaugusieji, ir vaikai. Alkoholį įpilam prieš patiekiant, todėl šį žingsnį galim praleisti, jei tik norim pavaišinti mažuosius. O jiems turėtų labai patikti, saldu, gardu ir dar su grietinėlės kepurėle, niam. Cukraus kiekį galite pareguliuoti pagal save, taip pat, kaip ir alkoholį. Recepto autorė yra naudojusi šviesų romą ir brendį, abu tiko. Nemanome, kad bus didelė klaida įpilti viskio ar net šlakelį degtinės. Manome, kad labai tiktų amaretto likeris.
Kakavos meduolis

Kakavos meduolis 6 asm.

Miltus sumaišykite su druska, kakavos ir kepimo milteliais. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, citrinos žievele, likusiais prieskoniais ir medumi. Po vieną įplakite kiaušinius. Pakaitomis berkite miltų mišinį ir pilkite pieną, užmaišykite vientisą...
Burnoje tirpstantys grietiniečiai

Burnoje tirpstantys grietiniečiai 4 asm.

Varškę sukrėskite į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cinamoną, supilkite kondensuotą pieną. Išmaišykite. Jei įdaras atrodys skystokas, galite įberti dar truputį miltų. Minkštą sviestą išmaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos....
Persikinis maskarponės tortas

Persikinis maskarponės tortas 12 asm.

Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje...
Kepti varškėtukai

Kepti varškėtukai 4 asm.

Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkykite miltus. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek...
Kisieliaus pyragas

Kisieliaus pyragas 6 asm.

Reikės:  26 cm skersmens tortinės ir 236 ml puodelio. Kiaušinius išplakite su vanile, cukrumi ir druska, įmaišykite jogurtą ir kisieliaus miltelius. Po truputį įplakite miltus ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą....
Tortas „Snickers“

Tortas „Snickers“ 6 asm.

Pirmiausia reikės 24 cm. skersmens tortinės ir saldintos kavos torto sulaistymui. Pasiruoškite biskvitus. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Ant viršaus dėkite rududu kremą ir grietinę. Plakite, kol gausite vientisą masę, be jokių...
Nuga

Nuga 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus. Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps. Dėkite po pusę šaukštelio mišinio ant kiekvieno...
Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės 6 asm.

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes....
Šokoladiniai fondantai

Šokoladiniai fondantai 6 asm.

Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir nuimkite nuo ugnies. Susmulkinkite šokoladą ir leiskite ištirpti svieste. Dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, trynius ir cukrų. Įmaišykite sausus produktus ir supilkite šokolado ir sviesto mišinį. Maiš...
Imbieriniai blyneliai

Imbieriniai blyneliai 6 asm.

Suberkite miltus, cukrų „Demerara“, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius į dubenį. Suplakite vandenį, cukrų „Farinas“, kavą, kiaušinius, sviestą ir citrinų sultis. Supilkite sausus produktus ir gerai išplakite. Palikite 15 minučių (mišinys...
Kalėdinės spurgos

Kalėdinės spurgos 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi. Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį. Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite. Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir...
Karameliniai saldainiai

Karameliniai saldainiai 6 asm.

Visus produktus, išskyrus sviestą ir actą, sudėkite į prikaistuvį. Užvirinkite. Virkite, kol pasikeis mišinio spalva, t. y. maždaug 45 minutes. Norėdami įsitikinti, kad karamelė paruošta, įlašinkite jos į šalto vandens puodelį.  Jei karamelė sukietė...
Karameliniai saldainiai su riešutais

Karameliniai saldainiai su riešutais 6 asm.

Išklokite skardą kepimo popieriumi. Puode,nuolat maišant, kaitinkite cukrų, sviestą ir vandenį. Virkite iki tirštumo, kol masė pasidarys šviesiai ruda (apie 10-15 minučių). Suberkite graikinius riešutus ir paskleiskite masę ant kepimo popieriaus....
Vanilės ir apelsinų skonio kanelės

Vanilės ir apelsinų skonio kanelės 6 asm.

Reikės 20 formelių, 4,5 cm skersmens. 1 diena: Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti....
Kalėdiniai imbieriniai meduoliai

Kalėdiniai imbieriniai meduoliai 4 asm.

Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas.  Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi...
Sausainių ledinukai

Sausainių ledinukai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Iš produktų suminkykite tešlą. Pusę tešlos perdėkite į kitą dubenį ir pridėkite raudonos spalvos maistinių dažų, o pusę tešlos palikite nedažytos. Įvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite šaldytuve 15 minučių. Iškoč...
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 12 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada nuolat maišydami supilkite aliejų, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską labai gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus gražiai išdėliokite braškes (...