Daržovės - visi receptai 16 puslapis

Troškintos daržovės

Troškintos daržovės 3 asm.

1. Nuluptus burokėlius, morkas ir petražoles supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, įdėkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite stiklinę pasūdyto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., retkarč...
Įdaryti cukinijų „laiveliai“

Įdaryti cukinijų „laiveliai“ 4 asm.

Ryžius suberkite į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės.  Cukinijų šonus nupjaukite, išskobkite dalį minkštimo ir tokius “laivelius” apvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.). Minkštimą ir nupjautus šonelius smulkiai supjaustykite. Papriką,...
Keptos daržovės su ančiuviais

Keptos daržovės su ančiuviais 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite 30 min. 2. Svogūnus gana stambiai supjaustykite, sudėkite į kepamas bulves ir troškinkite dar 5 min. 3....
Tešloje keptos petražolių šaknys

Tešloje keptos petražolių šaknys 2 asm.

1. Petražoles nulupkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir truputį apvirkite pasūdytame vandenyje.  2. Iš miltų, alaus, kiaušinio trynio ir prieskonių sumaišyti tešlą, sudėkite standžiai išplaktus baltymus, uždenkite ir palikite pusvalandžiui,...
Žymės: tešla, daržovės
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...
Pikantiški pyragėliai su daržovėmis

Pikantiški pyragėliai su daržovėmis 4 asm.

1. Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite š...
Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės

Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės 2 asm.

1. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Cukinijų puseles įtrinkite druska ir česnaku, palikite pastovėti. 2. Paprikas, morką, pomidorus ir baklažaną supjaustykite stambiais kubeliais, susmulkinkite svogūną. 3. Keptuvėje įkaitinkite...
Lęšių košė su daržovėmis

Lęšių košė su daržovėmis 2 asm.

1. Į didelį puodą supilkite aliejų, gerai įkaitinkite, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus, suberkite kario miltelius, sudėkite imbierą, smulkiai sukapotą aitriųjų paprikų ankštį ir 4 min. patroškinkite. 2. Sudėkite nuplautus...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Smulkiai sukapotą svogūną ir burokine tarka sutarkuotas morkas pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Bulves supjaustykite kubeliais, kopūstą – juostelėmis, prieskoninus žalumynus susmulkinkite. 3. Viską išdėliokite į indelius, už...
Įdarytas moliūgas

Įdarytas moliūgas 2 asm.

1. Nupjaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, melisų lapelius, sutarkuotus imbierus ir maiš...
Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis

Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis 3 asm.

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstykite ir tieskite į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadykite šakute, uždenkite kepimo popieriumi, priberkite žirnių arba pupelių ir 225ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min. 2. Žiedinius kopūstus ir brokolius...
Blyneliai su daržovėmis

Blyneliai su daržovėmis 4 asm.

1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų speciali daržovių pjaustyklė). 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite daržovių šiaudelius. 3. Šparagines...
Daržovių košė

Daržovių košė 5 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėkite į puodą su šaltu vandeniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Išvirusias nusunkite ir palikite praaušti. 2. Kopūstus supjaustykite juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens (maždaug...
Sočiosios „kišenėlės“

Sočiosios „kišenėlės“ 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Sudėkite konservuotus pomidorus, mentele sutrinkite. Suberkite nusunktas pupeles, uždenkite keptuvę ir 5 min. patroškinkite. 2. Nukelkite nuo...
Vasariškos kaštainių salotos

Vasariškos kaštainių salotos 4 asm.

1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį. 2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą...
Ryžiai su daržovėmis

Ryžiai su daržovėmis 6 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens). 2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite. 3....
Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis

Daugiaryžis su daržovėmis ir krevetėmis 4 asm.

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi. 2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam...
Daržovių pyragas

Daržovių pyragas 4 asm.

1. Gabalėliais supjaustytą sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite svogūną. Nuplaukite papriką,...
Rytietiškos daržovės su vištiena

Rytietiškos daržovės su vištiena 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite.  3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite. 4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite,...
Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis

Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis 2 asm.

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. 2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu...