Daržovės - visi receptai 3 puslapis

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Bulvių ir cukinijų blynai

Bulvių ir cukinijų blynai 2 asm.

Nida Degutienė ( Nidos receptai): Jei iki šiol kepėte tik bulvinius blynus ir juos tarkavote smulkia trintuve, pats laikas išmėginti ir kitas daržoves. Burokėliai, cukinijos, batatai (saldžios bulvės), salierai, pastarnokai – visos šios gėrybės padovanos vis kitus blynų skonius.

„Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba

„Piemenėlių pyragą“ primenanti soti mėsos ir daržovių sriuba 6 asm.

Tradicinio „Piemenėlių pyrago“ yra ragavę ar net jį gaminę daugelis, tai puikus šaltojo sezono patiekalas. Malta jautiena, sumaišyta su daržovėmis ir kitais priedais, patroškinama, tada dengiama bulvių koše ir viskas iškepama. O kas, jei ingredientai būtų tie patys, tačiau ne keptume apkepą, o virtume sriubą? Pabandykim!

Lengvučiai kopūstų kotletukai su krapais

Lengvučiai kopūstų kotletukai su krapais 2 asm.

Siūlome išsikepti kopūstų kotletukų. Keptų kopūstų skonis nebus toks intensyvus, kaip šviežios daržovės, o puikią draugiją palaikys krapai ir jūsų mėgstami padažai, pavyzdžiui, grietinės ar jogurto.

Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas

Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas 4 asm.

Įvairiausių daržovių likučiai puikiai tiks sveikuoliško žiemos apkepo gaminimui, o porcijoje šio vegetariško patiekalo yra daug kasdienai būtinų ir šaltuoju metų laiku taip organizmui trūkstamų naudingųjų medžiagų.

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Bolivinių balandų garnyras su pievagrybiais ir daržovėmis

Bolivinių balandų garnyras su pievagrybiais ir daržovėmis 4 asm.

Lengvai paruošiamas, spalvingas ir sveikuoliškas garnyras tiks prie įvairiausių mėsos ir žuvies patiekalų.

 

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu 5 asm.

Įprastai patisonus nuskina, kai jų skersmuo siekia apie 8–15 cm. Mažesni patisonai yra sultingesni ir skanesni, tačiau, jei gaminate įdarytus patisonus, verta rinktis tuos, kurių skersmuo platesnis – taip bus lengviau šią daržovę įdaryti.

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis

Sotus daržovių pyragas su kopūstais, baklažanais, cukinijomis 4 asm.

Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Madame Chantal cukinijų apkepas

Madame Chantal cukinijų apkepas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.

Gaivios itališkos daržovių ir duonos salotos „panzanella“

Gaivios itališkos daržovių ir duonos salotos „panzanella“ 2 asm.

Dangira Šimašiutė (“Prancūzijos virtuvė”): Panzanella yra itališkos pasenusios duonos salotos iš Toskanos regiono. Iš esmės šioms salotoms reikia tik vakarykštės duonos, pomidorų, baziliko ir alyvuogių aliejaus. Dažnai šios salotos būna ruošiamos dar išvakarėse, tad duona jau būna permirkusi pomidorų sulčių ir aliejaus mišinyje, bet man labiau patinka, kada apskrudę duonos gabaliukai tik lengvai sugeria aromatingą padažą ir lieka dar traškūs.

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže 3 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai

Lengvas graikiško stiliaus padažas

Lengvas graikiško stiliaus padažas 6 asm.

Lengvas ir gaivus graikiško stiliaus padažas idealiai tiks keptoms daržovėms paskaninti.

 

Lengvai marinuotų daržovių salotos

Lengvai marinuotų daržovių salotos 6 asm.

Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių. 

Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais

Spalvingos veganiškos salotos su žemės riešutais 2 asm.

Spalvingos, gardžios salotos, kurios patiks ir veganams, ir visavalgiams. Ypatingi jų akcentai – pamarinuotas tofu ir kepinti žemės riešutai.

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu

Orkaitėje keptos daržovės su balzamiko ir apelsinų užpilu 3 asm.

Aromatingas keptas daržoves puikiai papildys švelniai pikantiškas užpilas, mėgaukitės šiuo veganišku patiekalu be sąžinės graužaties. Šis receptas– iš tinklaraščio Soulfood.lt