Daržovės - visi receptai 9 puslapis

Vištų kepenėlės su daržovėmis

Vištų kepenėlės su daržovėmis 6 asm.

Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas,...
Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys

Baklažanų, paprikų ir pomidorų troškinys 4 asm.

1. Neluptus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite miltuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, išimkite. 2. Česnako skilteles susmulkinkite, paprikas ir pomidorus supjaustykite šiaudeliais....
Jautienos ir cukinijų kotletai

Jautienos ir cukinijų kotletai 6 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite....
Žuvies paštetas

Žuvies paštetas 3 asm.

1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltymais. Suberkite prieskonius ir, įstačius į didesnį indą su ledu, trinkite maišikliu, plona srovele pildami  grietinėlę. Kai masė pasidarys vienalytė ir puri, suberkite šaldytas daržoves (neatš...
Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais

Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais 4 asm.

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje. 2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol...
Kepta lašiša su daržovėmis

Kepta lašiša su daržovėmis 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą.  2. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite...
Daržovių salotos su ikrais ir krapais

Daržovių salotos su ikrais ir krapais 4 asm.

1. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Visas daržoves  ir avokadą supjaustykite mažyčiais kubeliais. 2. Daržoves, avokadus ir salotų lapelius išdėliokite į keturias salotines, įdėkite po šaukš...
Šviežių daržovių salotos su čiobreliais

Šviežių daržovių salotos su čiobreliais 2 asm.

1. Paprikas supjaustykite juostelėmis, kiaušinius supjaustykite į keturias dalis, salotų lapelius nuplaukite ir nusausinkite, ridikėlius po kelis kartus įpjaukite įstrižai, neįpjaukite iki galo. 2. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvų aliejų,...
Troškinta vištiena su aštriu padažu

Troškinta vištiena su aštriu padažu 4 asm.

1. Mėsą ir svogūną supjaustykite juostelėmis, česnaką sukapokite, šparagines pupeles atšildykite. Aitriąją papriką patrinkite tarp delnų arba spaudžiant delnu paridinėkite ant pjaustymo lentelės, nupjaukite žaliąjį galą ir išberkite sėklytes,...
Makaronų apkepai

Makaronų apkepai 6 asm.

1. Pagal pakuotės instrukciją išvirkite makaronus. Sūrį sutarkuokite. 2. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvų aliejumi, įdėkite šaukštą  sviesto, pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir pipirais....
Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis 4 asm.

1. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, cukiniją ir svogūną kubeliais. 2. Įkaitintame aliejuje porą minučių pakepinkite svogūną, tada sudėkite ir pomidorus su cukinijomis, ant mažos ugnies kepkite apie 10 min. 3. Įmaišykite kruopas, supilkite...
Salotos su daigintais grūdais

Salotos su daigintais grūdais 2 asm.

1. Į lėkštę dėkite salotų,špinatų lapelius. Pridėkite pjaustytų ridikėlių, pipirnės lapelių. 2. Paruoškite užpilą iš daigintų grūdų ir alyvuogių aliejaus ir apliekite salotas. Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina
Salotos „Širdis“

Salotos „Širdis“ 4 asm.

1. Grybus su svogūnais apkepinkite aliejuje. 2. Bulves stambiai sutarkuokite. 3. Virtus kiaušinius taip pat sutarkuokite. 4. Vištienos filė supjaustykite nedideliais kubeliais. 5. Sluoksniuokite ingridientus širdies forma: 1 sluoksnis - grybai...
Veršienos ir daržovių troškinys

Veršienos ir daržovių troškinys 6 asm.

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos...
Kepti moliūgai ant grotelių

Kepti moliūgai ant grotelių 3 asm.

1. Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui. 2. Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus....
Krevečių apkepas

Krevečių apkepas 8 asm.

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti. 2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus,...
Morkos vyno padaže

Morkos vyno padaže 4 asm.

1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min. 3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį...
Mikrobangų krosnelėje paruoštas makaronų padažas

Mikrobangų krosnelėje paruoštas makaronų padažas 4 asm.

1. Česnakus sugrūskite, sudėkite į 2 l talpos mikrobangų krosnelės indą, supilkite aliejų ir didžiausiu galingumu kaitinkite 1 min. 2. Indą išimkite, supilkite pomidorus su visu skysčiu, sudėkite alyvuoges, pasūdykite, pagardinkite raudonėliais ir...
Kreoliškos šparaginės pupelės

Kreoliškos šparaginės pupelės 4 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, salierus ir maišydami kepinkite, kol svogūnai pasidarys skaidrūs. 2. Suberkite miltus ir maišykite, kol nebeliks sausų. Supilkite pomidorų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ant vidutinės...
Kiniškos daržovės

Kiniškos daržovės 3 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min. 2. Likusiame vandenyje išmaišykite...