„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Desertai - visi receptai 4 puslapis

Kavos tinginys

Kavos tinginys 4 asm.

Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava. Sviestą ištirpinkite (tik neuž...
Vaniliniai spanguolių ir melionų ledai

Vaniliniai spanguolių ir melionų ledai 2 asm.

Migdolus 6 valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Tada sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Migdolų grietinėlę nusunkite – šiems ledams paruošti reikės tik riešutų masės. Spanguoles sutrinkite smulkintuvu ir sukrėskite į migdolų masę, įlašinkite...
Desertiniai vamzdeliai su maskarpone

Desertiniai vamzdeliai su maskarpone 3 asm.

Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite. Supilkite miltus ir maišykite, kol pagels. Supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Padažą virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kol sutirštės. Į maskarponės sūrį įmuš...
Žirnių miltų skanėstas „Laddu”

Žirnių miltų skanėstas „Laddu” 4 asm.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.  Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar...
Citrininė „varškė“

Citrininė „varškė“ 6 asm.

Nors iš anglų kalbos išvertus šis populiarus citrininis kremas vadinamas citrinine varške, iš tiesų į jį nededama nė trupučio varškės.

Indiška manų kruopų chalva

Indiška manų kruopų chalva 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...
Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais

Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais 2 asm.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. ...
Tortas „Snickers“

Tortas „Snickers“ 6 asm.

Pirmiausia reikės 24 cm. skersmens tortinės ir saldintos kavos torto sulaistymui. Pasiruoškite biskvitus. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir vanile. Ant viršaus dėkite rududu kremą ir grietinę. Plakite, kol gausite vientisą masę, be jokių...
Sausainių mišinys stiklainyje

Sausainių mišinys stiklainyje 1 asm.

Į stiklainį sluoksniais sudėkite visus produktus. Pirmiausia berkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Tada cukraus ir avižinių dribsnių sluoksnį, o galiausiai – pagardus. Nurodymai gavėjui ant atvirutės: Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iš...
Nuga

Nuga 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus. Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps. Dėkite po pusę šaukštelio mišinio ant kiekvieno...
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai

Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai 4 asm.

Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies...
Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis

Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis 6 asm.

Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį. Kiaušinių baltymus ir...
Naminiai „Bounty“ batonėliai

Naminiai „Bounty“ batonėliai 10 asm.

Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, saldintą sutirštintą pieną ir miltelinį cukrų. Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite pailgus maždaug 5–7 cm ilgio ritinėlius...
Šokoladinis pyragėlis puodelyje

Šokoladinis pyragėlis puodelyje 2 asm.

Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius. Dėkite puodelį į mikrobangų...
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Pieno ir avokadų  ledai

Pieno ir avokadų ledai 6 asm.

Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir...
Trupinių, riešutų ir uogienės desertai

Trupinių, riešutų ir uogienės desertai 6 asm.

Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus. Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą. Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite...
Zefyrai šokolade

Zefyrai šokolade 6 asm.

Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite. Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią). Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite. Suberkite riešutus ar pasirinktus...
Keksas su „Dumle“ saldainiais ir aitriosiomis paprikomis

Keksas su „Dumle“ saldainiais ir aitriosiomis paprikomis 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir supilkite į išlydytą sviestą. Sumaišykite kitus produktus, išskyrus saldainius, ir viską supilkite į kiaušinių ir sviesto mišinį. Gerai sumaiš...
Šokoladiniai vaisiai

Šokoladiniai vaisiai 8 asm.

Mažas gardus ir gundantis desertas. Jei norite sodresnio ar prašmatnaus deserto, į receptą įtraukite kitus šokoladu dengtus vaisius ir bri sūrį. Lėkštė su desertu atrodys šauniai.