Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio...
Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės. Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę. Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite...
Astos Černės nuotr./Šokoladinis ryžių pudingas Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir apvaliagrūdžius ryžius. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaiš...
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus....
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepkite riebalais 20 cm skersmens kepimo formą. Pirmiausia paruoškite viršutinę pyrago dalį. Sviestą gerai išsukite su cukrumi bei medumi ir juo padenkite formosdugną. Dėkite konservuoto ananaso griež...
Biskvitui:
Kiaušinius, išplakite su cukrumi kol taps balta masė, tada berkite persisijotus miltus ir plakite, kol tešloje matysis burbuliukai. Biskvitą kepkite 170C orkaitėje iki 30 min.
Kremui:
3 kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki standž...
Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite. Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite. Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną...
Užpilkite želatiną 150 ml sulčių ir palikite 10–15 minučių išbrinkti. Ištirpykite ir sumaišykite su sultimis. Jeigu reikia, įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps. Įpilkite likerio ir skystį perkoškite. Supilstykite į 4 formeles, palikite...
Ananasą nuplaukite, galus nupjaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir išskobkite kietą šerdį. Nedideliame indelyje medų sumaišykite su citrinų sultimis ir romu. Pagal skonį įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite kokosų pieną ir...
Persikų galus kryžmai įpjaukite ir nuplikiusi verdančiu vandeniu nulupkite odelę. Perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Į puodelį supilkite vyną, sukrėskite medų ir sudėjusi persikus kaitinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Persikus iš...
Obuolius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite gvazdikėlius, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite, kad vos suminkštėtų. Tada jų vidų išskobkite. Po verdančiu vandeniu nuplautas razinas pusvalandį pamirkykite apelsinų sulčių...
Kruopščiai po tekančiu vandeniu šepetėliu nušveistas citrinas apie pusvalandį pamirkykite vandenyje su soda. Citrinas perpjaukite per pusę, išspauskite sultis, žievelių neišmeskite. Į karščiui atsparų indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų,...
Vaflius sutepkite sluoksniuodami po kelis kartus su rududu, išlydytu ir šiek tiek pavėsintu šokoladu, varške, vėl rududu, jogurtu, šokoladu, rududu ir t.t. Eiliškumas nėra toks svarbus, tik nevertėtų dėti varškės ir jogurto šalia, nes jie labai...
Puode užvirinkite vandenį, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite. Kai cukrus ištirps, į puodą iš lėto supilkite agarą. Kai skystis sutirštės, puodą nuimkite nuo viryklės ir į praaušusią masę supilkite apelsinų sultis. Į pasirinktą formą...
Pusę kiekio pasirinkto skysčio sumaišykite su agaru ir užvirinkite. Likusiame vandenyje ištirpinkite medų arba cukrų ir supilkite į verdantį agarą. Pakaitinkite, kol užvirs ir išpilstykite į formeles. Vėsinti galite tiesiog kambaryje, šaldyti...
Plakikliu apie 2–3 min. plakite grietinę, supilkite į cukrų ir toliau plakite masę dar apie 5–6 min., kad cukrus visiškai ištirptų. Sausoje keptuvėje lengvai apkepkite susmulkintus graikinius riešutus. Kiekvieną biskvitinį sausainį panardinkite į...
Visų pirma rankomis suformuokite norimo dydžio marcipanų masės rutuliukus, taip pat galima pasinaudoti sausainių formelėmis. Išlydykite pienišką šokoladą karšto vandens vonelėse. Išlydytą šokoladą iškart sumaišykite su saulėgrąžų aliejumi....