„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Desertai - visi receptai 7 puslapis

Šokoladu glaistyti bananai

Šokoladu glaistyti bananai 12 asm.

Padėklą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį. Juodąjį šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“: kaitinkite nuolat maišydamos, kol šokoladas virs vientisa mase. Išjunkite ugnį, tačiau dubenėlį su šokoladu palikite ant puodo (...
Raudonojo aksomo tortas

Raudonojo aksomo tortas 14 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite). Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska,...
Batono pudingas

Batono pudingas 7 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Išplakite kiaušinius kartu su cukrumi, įpilkite pieno ir vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite. Batoną supjaustykite į 2 cm skersmens...
Mangų ir jogurto desertas

Mangų ir jogurto desertas 2 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masė...
Mandarinų drebučiai

Mandarinų drebučiai 4 asm.

Želė miltelius užpilkite vynu, palikite 15 min., kad išbrinktų ir pakaitinkite, kol ištirps. Mandarinus nulupkite ir išdėliokite į formeles, kuriose stings želė, pripilkite želė ir padėkite į šaldytuvą maždaug šešioms valandoms.
Jogurtiniai ledai su braškiniu pagardu

Jogurtiniai ledai su braškiniu pagardu 4 asm.

Jogurtą sumaišykite su medumi ir padėkite į šaldiklį dviem valandoms, kas pusvaladį ištraukite ir pamaišykite. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius, supjaustykite į keturias dalis (šaldytas tik atšildykite), sudėkite į dubenėlį ir užpilkite...
Bananai su šokoladiniu padažu ir vaniliniais ledais

Bananai su šokoladiniu padažu ir vaniliniais ledais 4 asm.

Grietinėlę supilkite į aukštą indą ir plakite plaktuvu maždaug minutę, tuomet suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, paplakite dar minutę ir supilkite sultis. Dar šiek tiek paplakite, kol grietinėlė taps puri ir glotni, tik neperplakite, kad nesukristų...
Marokietiškas ryžių pudingas

Marokietiškas ryžių pudingas 4 asm.

 Į nemažą prikaistuvį storu dugnu supilkite pieną, įmeskite cinamonų lazdeles, vanilės sėklytes iš ankšties ir pačią ankštį. Ant silpnos ugnies užvirinkite pieną ir suberkite cukrų, kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Supilkite ryž...
Šokoladinis pudingas su avietėmis

Šokoladinis pudingas su avietėmis 4 asm.

Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami...
Varškės ir spanguolių pudingas

Varškės ir spanguolių pudingas 4 asm.

Spanguoles nuplaukite, suberkite į sietelį, palikite nuvarvėti ir nudžiūti. Ryžių manus užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su milteliniu cukrumi. Varškę sudėkite į gilų dubenį, iš...
Apelsinų ir citrinų pudingas

Apelsinų ir citrinų pudingas 4 asm.

Citrusus gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Į prikaistuvį supilkite apelsinų sultis. Įberkite 5 šaukštus rudojo cukraus, tarkuotas citrusų žieveles. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs....
Kokosinis ryžių pudingas

Kokosinis ryžių pudingas 4 asm.

Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles. Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį. Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį,...
Oriniai pyragaičiai

Oriniai pyragaičiai 6 asm.

Oriniams pyragaičiams skirtas avietes perrinkite, kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.   Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Pamažu berdama miltelinį cukrų baltymus išplakite iki putų. Į baltymų masę įmaišykite pertrintas...
Trapūs keksiukai

Trapūs keksiukai 8 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu. Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min....
Šokoladinė suflė

Šokoladinė suflė 6 asm.

Šokoladą ištirpinkite puodelyje virš garų, sumeskite pjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.  Kiaušinių trynius išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, paskaninkite brendžiu.  Kitame dubenyje elektriniu plakikliu arba šluotele iki purumo...
Ledų tortas

Ledų tortas 8 asm.

Sausainius sutrupinkite, sugrūskite ar sumalkite mėsmale. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, riešutais, cukrumi, masę paskirstykite apvalioje kepimo formoje, suspauskite, apdenkite folija ir 7–8 min. pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi...
Vaisių desertas

Vaisių desertas 4 asm.

Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes. Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas. Apelsinų minkštimą sumeskite į indą,...
Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis

Tortas su juodaisiais serbentais ir ramunėlėmis 8 asm.

Torto pagrindo gaminimas: Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Suberkite cukrų, išmaišykite. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. .Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, sviestą ir jogurtą. Gautą masę supilkite į...
Gražūs ir labai skanūs ledai

Gražūs ir labai skanūs ledai 4 asm.

Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val. Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį. Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir...
Ledai su slyvomis ir konjaku

Ledai su slyvomis ir konjaku 4 asm.

Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę. Sumaiš...