1. Padažui gervuoges atitirpinkite, užpilkite cukrumi ir palikite, kad susidarytų sirupo.
2. Vyną, sultis ir degtinę užvirinkite puode kartu su 300 ml vandens, medumi ir cukrumi.
3. Kriaušes plonai nulupkite. Smailiu peiliu perpjaukite pusiau, iš...
1. Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Greitai tamsėjančius, pavyzdžiui, obuolius ar kriaušes, apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karšč...
1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo.
2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis.
3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį...
1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peilio galu išgremžkite sėklas su minkštimu, sudėkite į puodą. Sumeskite žieves.
2. Supilkite pieną, įberkite du šaukštus rudojo cukraus ir statykite ant ugnies. Kai užvirs, kaitinkite apie 15 minučių....
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2. Trynius, pieną, cukrų ir druską išplakite. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir palikite15–20 minučių.
3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.
4. Baltymus išplakite, sukrė...
1. Piene (šaukštą palikite) išvirkite pusiau tirštą manų košę.
2. Cukrų ištrinkite su kiaušinio tryniu, šaukštu pieno ir sviestu. Sudėkite nuluptas ir sutrintas slyvas, įmaišykite manų košę.
3. Į trynio ir manų masę sukrėskite iki putų išplaktą...
1. Dideliame inde baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos.
2. Įberti šaukštą cukraus, išplakite, įberkite kitą šaukštą, išplakite ir taip darykite, kol visas cukrus bus įplaktas.
3. Atsargiai įmaišykite actą ir miltus.
4. Skardą iš...
1. Iš miltų, ištirpinto sviesto, kiaušinio, žiupsnelio druskos ir 100 ml kambario temperatūros vandens užminkykite tešlą. Padarykite rutulį, įsukite į foliją ir 30 minučių dėkite į šaldytuvą.
2. Braškes nuplaukite, perpjaukite pusiau.
3. 50 g...