Desertas - visi receptai 12 puslapis

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais 4 asm.

Šį pasakišką desertą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė konditeris Ali Gadživejas.

Olandiški sviestiniai sausainiai prie kavos

Olandiški sviestiniai sausainiai prie kavos 6 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Šie sausainiukai labai geri tada, kai norisi ko nors skanaus ir greitai paruošiamo. Kai netingiu, suminkau namie tešlinę „dešrą“ ir laikau ją šaldiklyje. Užsimaniusi užkąsti atpjaunu kelis gabaliukus tešlos ir greitai išsikepu.

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas 6 asm.

Yra daugybė būdų pasigaminti obuolių pyragą, tačiau žmonėms labiausiai patinka trijų sluoksnių trupininis obuolių pyragas, kurį dar vaikystėje dažnas išmoko kepti iš savo močiutės. Pirmą jo sluoksnį sudaro vientisa sviestinė tešla, viduryje – obuoliai, maišyti su cinamonu ir citrinos sultimis, o viršuje – traškūs sviestinės tešlos ir avižų trupiniai.

Sveikas desertas su duona

Sveikas desertas su duona 2 asm.

Mėgstantiems pavalgyti saldžiau vaikams B. Nicholson siūlo priešpiečiams patiekti sveikuolišką desertą, kurio pagrindinis ingredientas išties netradicinis: ruginė duona, papildyta skaldytais rugių grūdais.

Visiems patinkantis morkų tortas

Visiems patinkantis morkų tortas 12 asm.

Miško žvėrysDaržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.

Nesudėtingas cukinijų pyragas su plaktos grietinėlės „kepure“

Nesudėtingas cukinijų pyragas su plaktos grietinėlės „kepure“ 6 asm.

Kad iš cukinijų galima kepti ne tik blynus ar rimtus apkepus, žino daugelis, tačiau ši daržovė taip pat ir puikus saldžiųjų kepinių ingredientas. Siūlome itin nesudėtingo pyrago receptą, o didysis ir skanusis triukas – pagardinti jį lengvu plaktos grietinėlės kremu. Tikrai nepasigailėsite!

Šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“

Šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“ 6 asm.

Miško žvėrys: Šiuos sausainius radau bene pirmojoje savo receptų knygoje – „Baking: From my home to yours“, parašytoje Dorie Greenspan. Sviestiniai, smėliniai, labai šokoladiniai, sūrūs...

Arbūzų želė

Arbūzų želė 6 asm.

Arbūzus mėgsta ir maži, ir dideli, pateikite juos kiek neįprastu – želė – formatu!

Aguonų ledai

Aguonų ledai 4 asm.

Miško žvėrysJei jūs, kaip ir aš, sunkiai besulaukiate Kūčių, kad galėtumėte šaukštas po šaukšto kabinti aguonų pieną, šie ledai – jums.

 

Greitai pagaminami sausainiai su kanapėmis

Greitai pagaminami sausainiai su kanapėmis 6 asm.

Strelkabelka.ltVietoj baltų miltų – spelta, vietoj cukraus – medus, vietoj sviesto – kokosų aliejus. Ir dar pagal receptą buvo įdėtas supermaistas – kalbininkams žinomas kaip ispaninis šalavijas, o mums – chia sėklos, kurias keičiau kanapėmis.

Ar viską pakeitus sausainiai tampa sveikesni, aš tikrai nežinau, ir žiūriu į tai gana rezervuotai. Bet na, tarkim. Man svarbiausia, kad jie skanūs ir greitai pagaminami.

Varškės sausainiai „skarelės su cukrumi“

Varškės sausainiai „skarelės su cukrumi“ 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jūs tikrai pamenate varškinę tešlą, iš kurios mūsų mamos kepdavo sausainius. Tešlą minkydavo su varške ir margarinu (sviestas tais laikais buvo prabanga, jo į kepinius nedėdavo). Paskui tą sausainių tešlą prieš kepant pabarstydavo cukrumi (baltu, nes rudojo tais laikais nebuvo), kartais cinamonu, ir iškepę sausainiai kažkokiu būdu būdavo panašūs į sluoksniuotą prancūzišką kepinį.

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais 8 asm.

Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.

Morenginis plokštainis su mandarinais

Morenginis plokštainis su mandarinais 8 asm.

Miško žvėrysPrieš gerus 10 metų mama su kolegėmis kelissyk per savaitę apsilankydavo kepyklėlėj, kur pirkdavo „Jonį“ – morenginį vyniotinį su mandarinais. Paragavusi išsyk supratau, kodėl jis toks populiarus, tad privalėjau atkartoti namuose.

 

Sausainiai „smėlio juostos“ su marmeladu

Sausainiai „smėlio juostos“ su marmeladu 8 asm.

Miško žvėrysKartais norisi tik pasiduoti švelniai melancholijai ir iš receptų sąsiuvinio išsitraukti tokį daugel sykių išmėgintą, nerūpestingas pradines klases primenantį receptą.

Šios juostos man – tikrų tikriausias senųjų bandelinių atributas, kurį tiesiog gera triaukšti gurkšnojant arbatą.

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis 8 asm.

Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!

Veganiška kokosinė „panna cotta“

Veganiška kokosinė „panna cotta“ 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ši „panna cotta“ itin kokosiška, vos salsva ir vasariška, tačiau jei jums norėsis daugiau saldumo, nesigėdykite ir įberkite cukraus.

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.