Desertas - visi receptai 16 puslapis

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Veganiški kokoso drožlių sausainiai

Veganiški kokoso drožlių sausainiai 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Norintiems išbandyti kažką naujo, rekomenduojame pasigaminti šių sausainių be glitimo, kiaušinių ir pieno produktų. Jie ir skaniai kvepia, ir lepina turtingu skoniu. Ne veltui, kai sausainius kepėme namie ir pasklido kvapai, šeima išsyk prisistatė su klausimais, o kas čia gaminama

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Naminiai glaistyti varškės sūreliai 4 asm.

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Ali sveikuoliškų sausainių receptas

Ali sveikuoliškų sausainių receptas 6 asm.

Ali sausainiuose gausu riešutų ir šokolado. Saldumynų meistras teigia, jog kai kuriems gali keistai skambėti, kad sveikuoliški sausainiai yra su šokoladu. Tačiau išties jis yra net savotiškas antidepresantas, ypač tuo metu, kai trūksta saulės bei šilumos.

Karamelinis riešutinis tinginys

Karamelinis riešutinis tinginys 4 asm.

Miško žvėrys: Pasigaminkite turbūt tingiausią desertą iš visų įmanomų – tinginį. Tiesa, šiek tiek patobulintą,– įprastą kondensuotą pieną keisime karamelizuotu, o vietoj kakavos įkrėsime keletą šaukštų riešutų sviesto (tokiam žingsniui įkvėpė Indrės Sasnauskaitės knyga „Gaminame namuose“).

Paryžietiškas karštas šokoladas

Paryžietiškas karštas šokoladas 4 asm.

Šokoladas saldina gyvenimą, kelia nuotaiką, o karštas dar ir šiek tiek sušildo. Pasimėgaukite šiuo skanėstu, paruoštu taip, kaip tą daro paryžiečiai – receptu dalijasi gyvenimu Prancūzijos sostinėje besimėgaujantis kulinaras ir knygų autorius amerikietis Davidas Lebovitzas.

Morkų pyragas su šokoladu

Morkų pyragas su šokoladu 6 asm.

1. Morkas sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Plakinį sumaišykite su morkomis. 2. Į morkų mišinį įmaišykite apelsinų žieveles ir miltus. 3. Gautą masę sukrėskite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių į...
Morkų keksiukai su pistacijomis

Morkų keksiukai su pistacijomis 4 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. 2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas. 3. Viską gerai išmaišykite...
Senovinis morkų pyragas „Zomšas“

Senovinis morkų pyragas „Zomšas“ 8 asm.

Iš kartos į kartą keliaujantį šeimos receptą – tradicinį močiutės morkų pyragą „Zomšas“, jau daugybę metų saugo ir seserys Samulionytės – kino režisierė Jūratė ir fotografė Vilma.

Šokoladinis maskarponės vyniotinis

Šokoladinis maskarponės vyniotinis 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nesudėtingai paruošiamas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių!

Prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas

Prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas 6 asm.

Autentišku pyrago receptu dalijasi Thierry Lauvray, jau ne vienus metus Lietuvoje gyvenantis prancūzas, įkūręs sėkmingai veikiantį savo vardo kepyklėlių tinklą ir lepinantis gardžių kepinių trokštančius lietuvius.

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis 4 asm.

Gaivus, švelnus, tirpstantis burnoje – būtent toks yra šis kreminis desertas su spanguolių rūgštelės akcentu. 

Greiti šokoladinio kremo triufeliai

Greiti šokoladinio kremo triufeliai 6 asm.

Vos 4 ingredientai, tik keli elementarūs veiksmai ir truputis laukimo. Viskas, netrukus džiaugsitės skaniu ir net šiek tiek prabangiu naminiu saldumynu. 

Baltajame vyne virtos kriaušės

Baltajame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti ingredientus prikaistuvyje, dėti nuluptas kriaušes ir virti jas, kol, įsmeigus šakutę, bus minkštos.

Naminė sezamų chalva

Naminė sezamų chalva 6 asm.

Nors tai išties nekasdienis produktas, paprastą chalvos variantą galima nesunkiai pasigaminti ir namuose.

 

Meduolinis tortas su spanguolėmis

Meduolinis tortas su spanguolėmis 8 asm.

Miško žvėrysKvepiantis žiema ir pasakomis, kvapnus ir gardus, labai tinkantis naujoms pradžioms – toks yra šis puikus tortas.

Apelsinų pyragas su spanguolėmis

Apelsinų pyragas su spanguolėmis 12 asm.

1. Nuplaukite apelsinus, užpilkite juos vandeniu, kad apsemtų, ir virkite 70 minučių ant mažos ugnies (du kartus, vis užvirus vandeniui, jį pakeiskite ir virkite iš naujo). Apvirtus apelsinus supjaustykite gabalais ir sutrinkite smulkintuvu, atvė...
Sniego baltumo nuga su riešutais

Sniego baltumo nuga su riešutais 8 asm.

Dalis pasaulio gyventojų be nugos tiesiog neįsivaizduoja žiemos švenčių. Galbūt todėl, kad balti šio gardumyno gabaliukai primena sniegą su jame įšalusiais riešutais.

 

Paprastasis aguonų keksas

Paprastasis aguonų keksas 6 asm.

Strelkabelka.lt: Man atrodo, šis keksas su aguonomis ir apelsinais labai tinkamas prieššventiniam laikotarpiui – paprastas ir greitai pagaminamas. Šventėms gal būtų per paprastas kepinys, bet pagauti švenčių nuotaiką – pats tas. O šis receptas imtas iš naujos Nigelio Slaterio knygos „The Christmas Chronicles“.