Mėlynės ir baltasis šokoladas – tobulas derinys. Uogas galite naudoti ne tik šviežias, bet taip pat ir šaldytas.
Cukinijos šiame pyrage „pasislepia“, tačiau jų vaidmuo svarbus – jos suteikia lengvumo ir drėgmės.
Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.
Miško žvėrys: Šis puošnus pyragas papuoš ne tik savaitgalio vaišių stalą, tačiau tiks ir bet kuriai šventei – ir vaikų, ir suaugusiųjų.
Miško žvėrys: Šį obuolių pyragą tinka apibarstyti perliniu cukrumi ir tiekti su vaniliniais ledais, kremu, plakta grietinėle.
Miško žvėrys: Nuotabiai atrodantis, labai skanus pyragas, kuriam prireiks labai plonai skiltelėmis pripjaustyti obuolių. Tačiau šis kepinys vertas nedidelio vargo!
Helovino skanėstai paprastai būna gal kiek kraupoki, tačiau labiau juokingi. Tokie, kaip šie trapūs sausainiai, kuriuos apspito šokoladiniai voriukai.
Klasikinis Helovino stalo skanėstas – karameliniai obuoliai. Tad jei švęsite šią šventę, būtinai išbandykite! Juolab, kad šis desertas paruošiamas greitai ir nesunkiai.
Šie sausainiai minkšti, kvapnūs, stipriai šokoladiniai ir šiek tiek primenantys šokoladinį pyragą brownie. Beje, geriausia šiuo desertu užsiimti savaitgalį, nes užmaišytą masę reikės porą valandų laikyti šaldytuve, dar valandą ten pat pabus ir jau suformuoti sausainiai. Tačiau, patikėkite, rezultatas atperka pastangas, o ir budėti prie šaldytuvo, kol ten „ilsisi“ tešla ar sausainiai, niekas neliepia, galima užsiimti kitais dalykais.
Gal apie tai iki šiol negirdėjote, tačiau obuoliai ir šokoladas puikiai dera, šis pyragas – skaniausiais to įrodymas.
Šis pyragas kiek sodresnis ir sunkesnis, nei kiti jo giminaičiai. Žinoma, dėl visko kalta karamelė, jis čia vaidina lemiamą vaidmenį ir pakylėja pyragą į aukšesnį lygmenį.
Miško žvėrys: Šioje beprotiškai greitoje kasdienybėje kartais labai padeda paprasti ir nesudėtingi dalykai. Toks šis patiekalas – nedaug ingredientų, labai greitai ir nesudėtingai paruošiamas. Ir dar nesu sutikusi žmogaus, kuriam šis pyragas nepatiktų!
Strelkabelka.lt: Pyragas yra su 4 skirtingomis obuolių rūšimis. Kokiomis? Priklauso nuo jūsų pasirinkimo ir galimybių. Kuo skirtingesnes rūšis dėsite, tuo įdomesnę pyrago tekstūrą gausite. Maišykite rūgščius su saldžiais, kietus su minkštais. Jie visi kepa skirtingai ir turi kitokį skonį. Jei kas kartą dėsite vis kitokius obuolius, tai ir pyrago skonis kiekvieną kartą bus kitoks. Ir nekepkite iš vienos rūšies obuolių. Imkit bet jau dvi skirtingas. Ir viena rūšis turėtų būti iš tvirtesnių – mano praktika su šituo pyragu taip sako.
Jei kada kepėte bananų duoną, žinote, koks tai didis gėris. O dabar įsivaizduokite, kad prie bananų dar prisijungia morkos, šildantys prieskoniai ir lengvas maskarponės kremas... Skamba pasakiškai? Toks ir šis nekasdienis pyragas!
Puikus pasiūlymas, neprasilenkiantis su sveikos mitybos principais – gardūs, energijos suteikiantys rutuliukai su migdolais ir datulėmis.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai – greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams. Tešla pagaminta akimirksniu, o ir pats pyragas netrukus tampa tinkamas ragauti. O tas kvapas!
Nida Degutienė (Nidos receptai): „Nicecream“ [naiskrym] – kai pirmą kartą išgirdau šį pavadinimą, nė mintis nebūtų šovusi, kad kalbama apie sveikuoliškus ledus, pagaminamus iš vieno vienintelio ingrediento, nenaudojant jokių ledams gaminti reikalingų įrengimų, nepridedant cukraus, nepripilant grietinėlės, nenaudojant kiaušinių, laktozės ir nieko kitko, ko dar kartais pridedama gaminant ledus. Vienintelis šių ledų ingredientas – bananai.
Keksiukai – itin populiarus desertas, mėgstamas daugelio. Jei jau išbandėte daugybę receptų, metas mažiesiems kepinukams su cukinijomis ir citrusais. Puikūs ir vieni, ir pagardinti trupučiu džemo. Skanus būdas naikinti cukinijas (net gerokai peraugusias), kurių šiuo metu vis dar gausu.
FeedMySister.com: Traškus viršus, bet minkštas ir purus vidus... Ypatingas desertas, kuriame puikiai dera varškė ir citrina. Šio pyrago gaminimo išskirtinumas, o tuo pačiu palengvinimas yra tas, kad tešlos nereikia kočioti, nes apatinį ir viršutinį tešlos sluoksnį sutarkuojame. Jei tik galite, naudokite kokosų cukrų, kuris pyragui suteikia rusvą spalvą ir meduoliškumo.
Miško žvėrys: Šie pyragėliai – vieni iš mėgstamiausių, kur puikiai dera mažai saldi trapi tešla, aromatingi riešutai bei saldi lipni karamelė.