Putėsiai – lengvas, gaivus ir labai paprastai paruošiamas desertas, idealiai tinkantis vasarai. Putėsius galite ruošti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais ir kaskart mėgausitės tokiu pat skaniu, tačiau šiek tiek kitokiu desertu. Jogurtiniai persikų putėsiai dėl naudojamo natūralaus jogurto yra itin lengvos konsistencijos ir švelnaus persikų skonio.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 8 porcijas persikų putėsių.
Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu. Žinoma, naudodami lygiai tuos pačius produktus, galite paruošti ir standartinio dydžio nekeptą sūrio tortą (tik tuomet nepamirškite šaukštelio želatinos, kad būtumėte tikri dėl torto stabilumo), tačiau tokie nedideli desertai atrodo ir patraukliau, ir valgyti juos patogiau.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 porcijas sūrio torto deserto su braškėmis.
Šokoladinis saliamis – tai žavi improvizacija mums puikiai žinomo „tinginio“. Šis desertas pagaminamas labai paprastai, jo skonis sodriai šokoladinis (naudokite kokybišką ir gardų juodąjį šokoladą!), o sausainiai ir traškūs riešutai suteikia jam papildomų puikių skonio natų. Šis saliamis – tai įrodymas, kad net paprasčiausią klasikinį desertą galima patiekti kitaip, t. y. stebinančiai, netikėtai, gražiai ir smagiai.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite apie 60 riekelių šokoladinio saliamio (priklausomai nuo saliamo dydžio).
Šie ledai išskirtiniai dėl vienos pagrindinės priežasties – jiems pakanka tik 3 produktų! O paruošti juos tiesiog fantastiškai lengva: jei turite bent 10 minučių, laiko daugiau nei pakaks, o po kelių valandų galėsite mėgautis ir kitus vaišinti gardžiais naminiais ledais ant pagaliuko. Tikras vasaros skonis, tiesa?
Grietinėlės ir sutirštinto pieno ledai primena plombyrą, yra riebesni nei pieno pagrindu gaminti ledai. Ledų tekstūra sodri, skonis turtingas ir apsaldantis saulėtas vasaros dienas. Tikrai verta išmėginti!
Šiuos ledus, jei neturite specialių formelių ar nemėgstate ledų ant pagaliuko, galite gaminti ir įprastai – šaldyti norimame indelyje ar formelėje. Be to, kiekvieną kartą galite naudoti skirtingus ledų priedus: M&M‘s saldainius, vaisius, riešutus, šokolado gabalėlius ir ką tik norite!
Šis karamelinių ledų receptas – vienas iš paprasčiausių, kokius tik galima sugalvoti. Juose nenaudojami kiaušinių tryniai, nereikia nieko kaitinti, ledų gaminimo procesas užtrunka vos keliolika minučių, be to, šiems ledams paruošti nereikia ledų gaminimo aparato.
Iš pirmo žvilgsnio graikiško jogurto torto tikrai neatskirsite nuo klasikinio sūrio torto (cheesecake). Tik štai pagrindinis skirtumas: klasikinio sūrio torto porcijoje slepiasi apie 540 kcal ir 37 g riebalų, o štai šiame graikiško jogurto torte – dvigubai mažiau kalorijų ir tik 10 g riebalų.
Nepaisant stulbinamo skirtumo tarp šių skaičių, graikiško jogurto torto skonis yra labai panašus į klasikinį sūrio. Jis lengvas, kreminės konsistencijos, tirpstantis burnoje, su vos jaučiama saldžiarūgšte citrinos nata.
Galbūt, jei niekam neišduosite savo paslapties, smaližiai nė neįtars, kokia yra šio torto paslaptis. O jūs plačiai šypsositės ir žinosite, ką reiškia tie iki šiol buvę paslaptingi žodžiai „valgau ir lieknėju“. Na, gerai, gal ir ne visai taip, tačiau toks nekaltas (bet nuodėmingai skanus) desertas tikrai nesudarys problemų, kai galiausiai teks pradėti maudymosi kostiumėlių sezoną.