1. Ledus palikite šiek tiek aptirpti, tada išmaišykite su 50 ml likerio. Braškes nuplaukite, gražesnes atidėkite, kitas išsukite su milteliniu cukrumi ir ištrinkite pro sietelį, kad išeitų vientisa tyrė (dalį jos atidėkite).
2. Kvadratinę torto...
1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai).
2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite.
3. Į litro talpos indą sudėkite pusę...
1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite....
1. Jei receptui naudojate šaldytą phyllo tešlą, likus parai iki gaminimo, išimkite tešlą iš šaldiklio ir su visa pakuote perdėkite į šaldytuvą. Palaikykite šaldytuve 24 valandas – po tiek laiko ji bus tinkama naudoti ir gaminti. Jeigu šaldytą tešlą...
1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.
2. Obuolius...
1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3...
1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais...
1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.
2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus už...
Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
1. Pirmiausia susmulkinkite kambario temperatūros sviestą – peiliu supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais arba (kiek įmanoma) sutarkuokite burokine tarka.
2. Suberkite į vieną indą visus birius produktus, sudėkite sviestą, įmuškite kiaušinius,...
1. Iš miltų, 40 g cukraus, kubeliais pjaustyto ir būtinai atšaldyto sviesto ir 3 šaukštų šalto vandens užmaišykite tešlą. Indą su tešla uždenkite maistine plėvele ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.
2. Kol tešla šals, paruoškite jogurto masę:...
1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų.
2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drė...
1. Išsukite minkštą margariną su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir likusiais biriaisiais produktais.
2. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir formuokite kiaušinių, zuikio ar kitos norimos formos sausainius. Sudėkite juos į sviestiniu...
1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite.
2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite.
3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo...
1. Pirmiausia iškepkie biskvitą. Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Tuomet iki purumo išplakite trynius su cukrumi, kol cukrus ištirps ir masė padvigubės bei pašviesės. Atsargiai įmaišykite miltus ir baltymus. Sukrėskite...
1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs.
2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite.
3. Į tešlą įsijokite miltų,...