1. Spanguoles perrinkite, nuplaukite, suberkite į gilesnį puodą. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Ten pat sumeskite cinamonų lazdeles, suberkite nutarkuotą...
1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į š...
1. Paruoškite kavą, pasaldinkite ją šaukšteliu cukraus, atvėsinkite ir įpilkite kavos likerio.
2. Dubenyje maskarponę išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite nurodytą kiekį jogurto.
3. Sulaužykite sausainius į 2–3 dalis, apš...
1. Ištirpinkite pakelį aviečių skonio želė ir supilkite į formeles ar kiaušinių lukštų puseles.
2. Į kiekvieną įdėkite po mandarino skiltelę ir padėkite šaltai, kad sustingtų. Vėliau išimkite ir sulipdykite sustingusias puseles. Taip padaromi štai...
1. Sviestą išlydykite su šiek tiek cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
2. Kepimo miltelius „užgesinkite“ citrinos sultimis. Išplaktus kiaušinius sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir lydytu sviestu.
3....
1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite margariną ir šokoladą. Palikite atvėsti.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su margarinu, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.
3. Bananus...
1. Susmulkinkite duonos lazdeles ir „Snickers“ kuo smulkiau. Į dubenį suberkite smulkintas duonos lazdeles, šokoladą, džiovintas spanguoles, supilkite sutirštintą pieną. Viską gerai išmaišykite.
2. Patieskite ant stalo maistinę plėvelę, sudėkite...
1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, po truputį berkite miltus ir minkykite. Gautą tešlą 1 val. palaikykite šaldytuve.
2. Sausainius formuokite sukdama mėsmalę. Tuomet sudėkite juos į skardą ir kepkite, kol pageltonuos.
Receptą...
1. Varškę, sviestą, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sukapokite peiliu, išminkykite tešlą ir palaikykite ją 1,5 val. šaldytuve. Praėjus numatytam laikui, tešlą plonai iškočiokite ir puodeliu išpjaukite apskritimus. Jeigu naudosite...
1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite).
2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį...
1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais.
2. Du šaukštus cukraus sumaišykite su kakava.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps, supilkite kefyrą, aliejų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltų mišinį ir išplakite...
1. Išplakite kiaušinius ir kiaušinių trynius su cukrumi. Sudėkite miltus ir išplakite dar kartą.
2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir įmaišykite į kiaušinių masę.
3. Tešlą supilkite į formeles (į kiekvieną po 2/3 tešlos, nes pakils) ir kepkite...
1. Įstatykite kiaušinius į dėklą (prieš tai užlipinkite vieną skylutę), pilkite paruoštą želę (želė turi būti paruošta į pusę kiekio vandens, kiek nurodyta ant pakelio, dar galima pridėti ir tirpintos želatinos), įberkite braškių gabaliukų ir dė...
Papildomai reikės:
• 14–16 vnt. kiaušinių lukštų (paruoškite juos taip: pradurkite skylę viename kiaušinio gale, pašalinkite kiaušinio turinį, praplaukite karštu vandeniu ir pamerkite į stiprų druskos tirpalą maždaug 1 val.),
• keksiukų kepimo...
1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje.
2. Apelsiną nulupkite ir išspauskite sultis.
3. Į likusius miltus suberkite druską, cukrų, į...
1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų. Vėliau įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei druską ir sumaišykite iki vienalytės masės. Tešla turi nelipti prie rankų, o...
1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų.
2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti.
3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama,...
1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite.
2. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į sviesto masę ir išsukite, kol cukrus bus ištirpęs.
3. Į...