Desertas - visi receptai 38 puslapis

Kriaušės su vaniliniu padažu

Kriaušės su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdama virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite. 2. Kriaušes išgriebkite,...
Varškės pyragas su juodaisiais serbentais

Varškės pyragas su juodaisiais serbentais 6 asm.

1. Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, gerai išminkykite ir užšaldykite. 2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, sumaišykite su varške ir sutrinkite...
Pyragėliai su varškės įdaru

Pyragėliai su varškės įdaru 5 asm.

1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu. 2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir už...
Ledai su bazilikais

Ledai su bazilikais 4 asm.

1. Bazilikų lapelius nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir  sudėkite į grūsti skirtą indą. 2. Pistacijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, irgi sukapokite ir suberkite prie bazilikų lapelių. 3. Specialiu grūstuvėliu viską grūskite tol,...
Citrininis pyragas su imbieru

Citrininis pyragas su imbieru 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė. 2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm...
Gustavo obuolių pyragas

Gustavo obuolių pyragas 6 asm.

1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų. 2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei...
Saldi gardi karamelė

Saldi gardi karamelė 5 asm.

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą,...
Maskarponės saldainiai

Maskarponės saldainiai 4 asm.

1. Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę. 3. Atvėsusią...
Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“

Triufeliai „Šokoladinės fantazijos“ 4 asm.

1. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite tarkuotą šokoladą ir maišykite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa. 2. Kai atvės, dviem valandoms pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi rankomis (užsimaukite polietileno pirš...
Jogurtiniai ledai su uogomis

Jogurtiniai ledai su uogomis 10 asm.

1. Šviežias uogas suberkite į indelį ir apie valandą palaikykite šaldiklyje. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite gerai išplaktą grietinėlę, sušalusias uogas ir trupintus sausainius. 2. Masę sukrėskite į šalč...
Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas 10 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo...
Kachetos pieninis desertas

Kachetos pieninis desertas 6 asm.

1. Į didelį storasienį puodą supilkite pieną, suberkite cukrų, įmeskite vanilės ankštį ir užkaiskite. Maišydama kaitinkite, kol cukrus visai ištirps, o pienas užvirs. 2. Nukelkite nuo ugnies ir maišydama supilkite kepimo miltelius, sumaišytus su š...
Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas 4 asm.

1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius. 2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą....
Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas

Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas 6 asm.

1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku. 2. Sviestą išsukite su...
„Panna cotta“ su avietėmis

„Panna cotta“ su avietėmis 2 asm.

1. Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.* 2. Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite tarkuotos tongapupės** (tongapupę galite keisti vanilės ankštimi) ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie...
Apelsinų frapė

Apelsinų frapė 6 asm.

Į plaktuvą sudėkite ledus, supilkite sirupą, vynuogių, citrinų sultis, gazuotą vandenį ir gerai išplakite. Puoškite apelsinų skiltelėmis ir tiekite.
Juodasis pyragas

Juodasis pyragas 8 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su aliejumi, lydytu sviestu. Sukrėskite uogienę, suberkite prieskonius. 2. Supilkite kefyrą, sumaišytą su soda, ir visą laiką maišant suberkite miltus. 3. Paruoštą tešlą supilkite į skardą ir 170°C...
Krepšeliai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Krepšeliai su riešutais ir džiovintais vaisiais 8 asm.

1. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, toliau maišant įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkykite, kol pasidarys vientisa masė. Prieš kočiojant tešlą reikia bent pusvalandį...
Kepti obuoliai su glajumi

Kepti obuoliai su glajumi 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų. 2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje. 3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
Vanilinis kremas su braškėmis

Vanilinis kremas su braškėmis 4 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą. 2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje. 3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite...