1. Nuluptą ananasą susmulkinkite kubeliais ir apibarstykite dviem šaukštais cukraus.
2. Dubenyje iš papločiui gaminti skirtų produktų suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
3. Ant miltais pabarstyto...
1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje.
2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi...
1. Į plakamus baltymus po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti actą ir galiausiai suberti krakmolą.
2. Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Viduryje padaryti gana gilią įdubą. 130ºC karštumo orkaitėje kepti 60–70 min....
1. Dubenyje sumaišykite grietinę su soda, kai suputos, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus, sukrėskite sutirštintą pieną, gerai išmaišykite.
2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos sukrėskite į popieriumi išklotą apskritą 25 cm...
1. Iš tešlos puodeliu arba stiklinaite išspauskite apskritimus, juos užmaukite ant stiklinės ir užlankstykite kraštelius, kad išeitų apversti krepšeliai, tada iškepkite juos orkaitėje.
2. Į puodelį supilkite 300 ml vandens, suberkite cukrų, aitrią...
1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.
2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite...
1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą.
2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite...
1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai.
2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis...
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos.
3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, –...
1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...