Desertas - visi receptai 40 puslapis

Moliūgų keksiukai

Moliūgų keksiukai 6 asm.

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į virtuvės kombainą, sutrinkite iki vientisos masės. 2. Į moliūgų košę įmaišykite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (šaukštą cukraus atidėkite), sodą, pusę šaukštelio...
Gaivus ananasų pyragas

Gaivus ananasų pyragas 6 asm.

1. Nuluptą ananasą susmulkinkite kubeliais ir apibarstykite dviem šaukštais cukraus.  2. Dubenyje iš papločiui gaminti skirtų produktų suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Ant miltais pabarstyto...
Varškės ir mėlynių pyragas

Varškės ir mėlynių pyragas 6 asm.

1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi...
„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais

„Pavlova“ su egzotiniais vaisiais 4 asm.

1. Į plakamus baltymus po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti actą ir galiausiai suberti krakmolą. 2. Masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą torto formą. Viduryje padaryti gana gilią įdubą. 130ºC karštumo orkaitėje kepti 60–70 min....
Kavos tortas

Kavos tortas 8 asm.

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, maišykite, kol ištirps cukrus. 2. Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, supilkite grietinę su soda, sudė...
Plikytos tešlos pyragaičiai

Plikytos tešlos pyragaičiai 6 asm.

1. Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite. 2. Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį,...
Karamelinis pyragas

Karamelinis pyragas 8 asm.

1. Dubenyje sumaišykite grietinę su soda, kai suputos, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus, sukrėskite sutirštintą pieną, gerai išmaišykite. 2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos sukrėskite į popieriumi išklotą apskritą 25 cm...
Maskarponės sūrio tortas

Maskarponės sūrio tortas 8 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite....
Obuoliai su tešlos juostele

Obuoliai su tešlos juostele 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, vidų išgramdykite gremžtuku – turi būti vietos įdarui. 2. Medų išlydykite, plačiu teptuku patepkite juo obuolius, tada apibarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu. 3. Razinas nuplaukite, nusausinkite, apie...
Ledai tešlos krepšelyje

Ledai tešlos krepšelyje 5 asm.

1. Iš tešlos puodeliu arba stiklinaite išspauskite apskritimus, juos užmaukite ant stiklinės ir užlankstykite kraštelius, kad išeitų apversti krepšeliai, tada iškepkite juos orkaitėje. 2. Į puodelį supilkite 300 ml vandens, suberkite cukrų, aitrią...
Šokoladiniai saldainiai

Šokoladiniai saldainiai 6 asm.

1. Neaukštą kepimo skardą išklokite folija, plonai padenkite sviestu. Dubenyje sumaišykite miltelinį cukrų, kakavą ir cinamoną. 2. Nedideliame puode ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, supilkite pieną, nuolat maišydama lėtai užvirinkite. ...
Pudingas su vyšniomis

Pudingas su vyšniomis 6 asm.

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. 3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite...
Riešutų krepšeliai

Riešutų krepšeliai 4 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius, migdolų esenciją ir miltus, užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaltai. 2. Iškočiokite iš tešlos apskritus paplotėlius, išklokite jais...
Saldus kuskusas

Saldus kuskusas 4 asm.

1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą. 2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite...
Karštas šokoladas

Karštas šokoladas 8 asm.

1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai. 2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis...
Migdolų pyragas

Migdolų pyragas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite odeles. 2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Išsukite sviestą su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius ir...
Citrininė boba

Citrininė boba 6 asm.

1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Atskirai suplakite kiaušinius, supilkite į miltų mišinį, išmaišykite. 2. Citrinas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite citrinų ž...
Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos. 3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, –...
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 3 asm.

1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. 2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
Keptas sūrio pyragas

Keptas sūrio pyragas 6 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti. 2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius,...