1. 200 g juodojo šokolado ir sviestą ištirpinkite vandens garų vonelėje. Paskui į gautą masę suberkite pusę cukraus, viską išmaišykite ir atvėsinkite.
2. Atskirtus kiaušinių trynius atsargiai ir švelniai išplakite su likusiu cukraus kiekiu ir...
1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.
2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
1. Nedideliame puode ištirpykite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol neliks cukraus grūdelių, masė taps vientisa.
2. Nuolat maišydama po šaukštą supilkite grietinėlę, suberkite migdolų drožles ir...
1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaiš...
1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus.
2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę...
1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti.
2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis.
3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais,...
1. Melioną nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektrine trintuve.
2. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų ir kaitinkite, kol ištirps. Nuolat pamaišydama, virkite, kol sirupas truputį sutirštės (apie 5-8 min.)
3. Į dubenį sukrė...
1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą.
2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų.
3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis....
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų.
3....
1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius.
2. Į kiauš...
1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.
3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.
4....
1. Iš tešlai skirtų produktų sumaišykite grietinės tirštumo tešlą.
2. Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Už kotelio suimtą uogą panardinkite į tešlą ir iš karto dėkite į verdantį aliejų.
4. Virkite, kol gražiai apskrus. Gatavas...
1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).
2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
1. Nuvalytus rabarbarus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais ir sudėkite į puodą.
2. Nutarkuokite oranžinį apelsinų žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis.
3. Į puodą su paruoštais rabarbarais suberkite žieveles, supilkite...
1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir dar šiek tiek minkštimo. Paruoštas kriaušių puseles iškart apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų.
2. Maskarponę sutrinkite šakute, supilkite sutirštintą pieną, išsukite...