Desertas - visi receptai 6 puslapis

Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais

Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais 6 asm.

Pyragų receptų rastume daugybę, vieni jų pernelyg nestebina, ragaudami kitų bandome atspėti, iš kokių gi ingredientų kepinys paruoštas. Gali būti, kad taip spėlios ir tie, kas ragaus šio originalaus pyrago su šokoladu ir avižiniais dribsniais. Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi žinomas šefas Liutauras Čeprackas. 

Indiškas apelsinų šerbetas

Indiškas apelsinų šerbetas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Indijoje šis desertas man patiko. Nors ten į jį  mėgstama pridėti net papildomų gėlių skonių, paprastesnis skonis tikrai atgaivins karštą lietuvišką vasarą.

Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru be pridėtinio cukraus

Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru be pridėtinio cukraus 3 asm.

FeedMySister.com: Šie saldainiai ne tik gražūs, skanūs, veganiški, bet dar ir labai lengvai pagaminami. Tai receptas, skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.

Nekeptas karamelinis tortas su karamelizuotais riešutais

Nekeptas karamelinis tortas su karamelizuotais riešutais 8 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis nuostabus burnoje tirpstantis, lyg šilkinis karamelinis tortas su maskarpone ir karamelizuotais riešutais nesunkiai pagaminamas, jo nereikia kepti. Kuo puikiausiai galite jį pasiruošti savo šventės ar dienos, kai nutarsite juo pasimėgauti, išvakarėse.

Veganiškas nekeptas riešutinis-bananinis tortas

Veganiškas nekeptas riešutinis-bananinis tortas 8 asm.

Veganpipiras.lt: Tai netradicinis desertas, kuris, visai gali būti, neprimins jums nieko, ką iki šiol ragavote. Gamindami jį neužtruksite, tik reikės palaukti, kol jis sustings.  

Bananų duona be pridėtinio cukraus

Bananų duona be pridėtinio cukraus 6 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Ši saldi, minkšta ir drėgna bananų duona yra be pridėtinio cukraus ir labai nesudėtingai paruošiama. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip sveikas užkandis, o gal desertas su riešutų sviestu, džemu, „Nutella“. Gardi ji ir be jokių priedų, nes yra tikrai skalsi, sodraus skonio.

Labai paprastas nekeptas bananų-meduolių desertas

Labai paprastas nekeptas bananų-meduolių desertas 4 asm.

Vos 4 ingredientai, sugulę sluoksniais ir pastovėję bent kelias valandas – štai ir visa šio darželinukiško deserto meistrystė! Skanėstas lengvai pagaminamas, tačiau netikėtas ir gardus, patiks ir mažiems, ir suaugusiems.

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imu gegužės pradžioje, o šiemet rabarbarų pyragų sezoną atidalysiu per Motinos dieną. Šio kepinio, kuris yra be glitimo ir laktozės, receptą  įtraukiau ir į  savo knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“, patikėkite, jis puikus!

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“ 6 asm.

Nida Degutienė (): Špinatai – tarsi pavasario šaukliai, atšilus orams jie patys prašosi į mūsų lėkštes, pusrytinius kokteilius, salotas ir karštus garnyrus. Vitaminų gausa garsėjantys špinatai dar ir nuostabūs natūralūs dažikliai, kurie, įmaišyti į saldžius kepinius, virsta egzotiškai žaliais biskvitais, tortais, keksais ir keksiukais!

Kavos kremas su plakta grietinėle

Kavos kremas su plakta grietinėle 6 asm.

Šiam desertui paruošti prireiks tik 5 ingredientų, o patiekti jį geriausia su trintomis uogomis. Bus fantastiška!

Kavos ir graikinių riešutų pyragas

Kavos ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Gardus ir purus pyragas, kuriame susipina graikinių riešutų ir kavos skoniai bei aromatai.

 

„Panna Cotta“ su kava

„Panna Cotta“ su kava 4 asm.

Tai klasikinio deserto interpretacija, kurią praturtina kavos aromatas.

Puri žydiška pynutė „Challah“

Puri žydiška pynutė „Challah“ 4 asm.

Kartą iškepus šią purią, švelniai saldžią žydišką pynutę, sustoti neįmanoma – kepsite vėl, vėl ir vėl!

Gaivusis žaliųjų citrinų pyragas

Gaivusis žaliųjų citrinų pyragas 8 asm.

Vienas iš saldumynų, dabar esančių „ant bangos“ – žaliųjų citrinų pyragas. Jei ragavote ir patiko, pabandykite išsikepti namie!

 

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais 8 asm.

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro. Receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis 6 asm.

Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje. 

 

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kokosai – pavojingas riešutas, mat kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo. Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.

Žymės: desertas, Kokosai
Apverstas džiovintų abrikosų pyragas

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį skanuolį iškepiau vis labiau artėjančių Velykų proga. Sau pasižadėjau, jog iki Velykų kiekvieną savaitę iškepsiu po vieną dar neragautą skanumyną, tinkantį šventei. O labiausiai patikusį kartosiu ir per pačias Velykas. Velykiniai kepiniai dažniausiai asocijuojasi su varške, šokoladu arba geltona spalva. Šis pyragas – į geltonųjų kategoriją.

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“ 6 asm.

Saldūs kepiniai – įprastas švenčių maistas Italijoje. Kalėdų metu populiariausias yra panettone, o Velykų metu – colomba di pasqua. Tačiau jam nenusileidžia ir mona de pasqua – pyragas, su dažytais kiaušiniais viduje. Receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!