„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Diabetikams - visi receptai 2 puslapis

Žuvų maltinukai

Žuvų maltinukai 10 asm.

1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale. 2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus. 3. Į žuvų masę sudėkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, įdėkite grietinės, supilkite kiaušinių baltymus, pasūdykite....
Vaisių sultyse marinuota žuvis

Vaisių sultyse marinuota žuvis 4 asm.

1. Iš citrinos ir apelsino išspauskite sultis, sumaišykite ir užpilkite ant žuvies. Pabarstykite pipirais ir palikite1 val. marinuotis. 2. Į elektrinio maišiklio indą supilkite aliejų, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, skiltelė...
Šventiniai tuno kepsniai

Šventiniai tuno kepsniai 10 asm.

1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę). 2 Paruoškite padažą: likusį...
Pikantiškas žuvų karis

Pikantiškas žuvų karis 4 asm.

1. Žuvis supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite žuvis ir kepkite ne ilgiau kaip 3 min. 2. Žuvis išimkite, keptuvę vėl patepkite aliejumi, sudėkite plonais žiedais supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol...
Nelukštentos krevetės su aštriu padažu

Nelukštentos krevetės su aštriu padažu 8 asm.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva). 2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais....
Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis

Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis 4 asm.

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą...
Meksikietiškos žuvys

Meksikietiškos žuvys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusausintas žuvis ir apkepkite (po 2 min. kiekvieną pusę). Žuvis išimkite. 2. Į likusius riebalus sudėkite sugrūstą česnaką, smulkiai sukapotą svogūną, kubeliais supjaustytus pomidorus, įberkite raudonėlių,...
Marinuota lašiša su krapais

Marinuota lašiša su krapais 10 asm.

1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu. 2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite...
Krevečių apkepas

Krevečių apkepas 8 asm.

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti. 2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus,...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Keptos žuvys su garstyčių padažu

Keptos žuvys su garstyčių padažu 6 asm.

1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą. 2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitė...
Karštosios kalmarų salotos

Karštosios kalmarų salotos 8 asm.

1. Citriną nulupkite ir išdalykite skiltelėmis. Į keptuvę įpilkite šaukštą vandens, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol užvirs. Į verdantį sirupą sudėkite citrinų skilteles ir maišydami kaitinkite 8–10 min. Kiekvieną citrinų skiltelę...
Karališki kepsniai

Karališki kepsniai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite....
Grietinėje troškintos plekšnės

Grietinėje troškintos plekšnės 8 asm.

1. Išdarinėtas žuvis pabarstykite druska, pipirais (taip pat ir vidų). 2. Į puodą sudėkite grietinę, paruoštas žuvis ir ant mažos ugnies troškinkite 10 min. Supilkite iš pusės citrinos išspaustas sultis, suberkite susmulkintus žalumynus ir troš...
Graikiška žuvis

Graikiška žuvis 6 asm.

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve. 2. Česnakus sugrūskite, pomidorus...
Upėtakiai su porais ir krapų padažu

Upėtakiai su porais ir krapų padažu 6 asm.

1. Išvalytas žuvis pasūdykite, pabarstykite peletrūnais ir sudėkite ant sviestu patepto folijos lakšto. Folijos kraštus gerai užspauskite ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 min. 2. Paruoškite padažą: į gilioje keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite...
Žalieji makaronai

Žalieji makaronai 6 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir nukoškite. 2. Didelėje keptuvėje (geriau – „Wok“) įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, grūstus česnakus, įberkite aitriosios paprikos ir 1 min. kepinkite. 3. Sudėkite š...
Troškinti kopūstai

Troškinti kopūstai 3 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite visas recepte nurodytas daržoves ir maišydami kepinkite 5 min. 2. Įpilkite vandens, sojų padažo, pasūdykite, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 7 min. Daržoves patiektite karštas....
Špinatai su riešutų padažu

Špinatai su riešutų padažu 5 asm.

1. Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkiter palikite 5 min. Vandenį nupilkite, špinatus gerai nuvarvinkite. 2. Sultinį arba vandenį sumaišykite su miltais, sojų pieno milteliais, pabarstykite druska (jei sultinys nesūdytas), pagardinkite...
Smidrų ir špinatų „Tortino“

Smidrų ir špinatų „Tortino“ 4 asm.

1. Nuvalytus smidrus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabalėliais, svogūnėlį smulkiai sukapokite, nuo špinatų nupjaustykite kietesnius kotelius. 2. Smidrus sumeskite į verdantį vandenį, 3 min. pavirkite, nukoškite, perliekite šaltu ir nuvarvinkite. 3....