Dorados - visi receptai

Auksiniai karosai (dorados) druskoje

Auksiniai karosai (dorados) druskoje 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dorada yra jūrinis karosas, pakrikštytas ispanišku aukso vardu „dorado“ – dėl tarp žuvies akių esančios auksinės juostelės. Dar romėnų laikais dorada buvo auginama ir dirbtiniu būdu, veisiant jas baseinuose ar prūduose su jūros vandeniu. Apie 1982-uosius metus Europoje dorados vėl pradėtos auginti dirbtiniu būdu, o sugriuvus sovietinei blogio imperijai, ši žuvis tapo dažna viešnia ir ant lietuvių stalo.

Kepta dorada su bolivinės balandos sėklų koše

Kepta dorada su bolivinės balandos sėklų koše 4 asm.

  Žuvis ir daržovės (garnyras) turi būti kepamos atskirai.  Paruoškite žuvį – išdarinėkite, nupjaukite galvas (rekomenduojama kepti su jomis, tačiau  atrodo neestetiškai, be to, valgyti patogiau be jų), labai gerai išplaukite šaltu vandeniu. Už...