Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druska - visi receptai 2 puslapis

Jautienos kepsnys su rozmarinais

Jautienos kepsnys su rozmarinais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve. Susmulkinkite morkas, salierą...
Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis

Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite...
Drebučiai su vištiena

Drebučiai su vištiena 4 asm.

Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių. Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–...
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Keksiukai „Margučiai“

Keksiukai „Margučiai“ 4 asm.

Paruošimas: Prieš kepimą užmerkite džiovintas spanguoles. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite išlydytą sviestą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Šią birią masę viena kryptimi įmaišykite į skystąją. Supilkite pieną ir...
Prancūziški pyragėliai kanelės

Prancūziški pyragėliai kanelės 4 asm.

Kepant ne silikoninėse formelėse, reikėtų dar gabalėlio sviesto formelėms ištepti bei šiek tiek rudojo cukraus formelėms apibarstyti. Recepto autorė kepė silikoninėse – tada puikiai iškepa ir be tų priedų. Tešlos paruošimas: Šis dangiško skonio...
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara 2 asm.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite č...
Trinta itališka pomidorų sriuba

Trinta itališka pomidorų sriuba 4 asm.

Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite ...
Anakardžių majonezas

Anakardžių majonezas 4 asm.

Į elektrinį smulkintuvą suberkite 2 stiklines gerai išmirkusių anakardžių, 2 šaukštus džiovintų smulkintų svogūnų, supilkite 2 šaukštus citrinų sulčių, įberkite žiupsnelį Kajeno paprikos, pagal skonį pasūdykite ir išplakite iki vientisos masės....
Įdarytos avokadų geldelės

Įdarytos avokadų geldelės 2 asm.

Iš avokadų atsargiai, kad nepažeistumėte odelių, išskobkite minkštimą. Jūros kopūstus 30 min. mirkykite vandenyje. Nusunkite vandenį, užpilkite aromatingu marinatu ir palaikykite 2 valandas vėsioje vietoje. Fermentuotus jūros kopūstus sukrėskite į...
„Silkių“ bokšteliai su džiovintais baravykais

„Silkių“ bokšteliai su džiovintais baravykais 2 asm.

Baravykus pamirkykite per naktį. Džiovintas morkas ir razinas (atskirai) pamirkykite 4 valandas. Mirkytas morkas, razinas, daigintus grikius ir pomidorus susmulkinkite S formos peiliuku. Pagal skonį pasūdykite. Pagardinkite džiovintais krapais ir...
Sausainiai su aguonomis

Sausainiai su aguonomis 6 asm.

Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi. Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius. Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę...
Meilės sausainiai su aviečių džemu

Meilės sausainiai su aviečių džemu 1 asm.

1. Miltus, krakmolą ir druską sumaišykite dubenėlyje. 2. Kitame dubenyje išplakite sviestą ir nutarkuotą citrinos žievelę iki purumo. Sudėkite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite. 3. Suberkite į sviesto plakinį miltų mišinį ir viską lėtai...
Žuvis, paruošta graikiškai

Žuvis, paruošta graikiškai 2 asm.

Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais. Pomidorų odelę nulupkite ir smulkiai juos supjaustykite, pridėkite susmulkintų česnakų, petražolių, alyvuogių aliejaus, druskos ir sumaiš...
Pasninko kotletai

Pasninko kotletai 2 asm.

Bulves išvirkite ir sutrinkite, sumaišykite su virtais ryžiais. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite su smulkintu svogūnu. Sumaišykite visus ingredientus – bulves, ryžius, morkas su svogūnais, pagardinkite druska, smulkintais žalumynais. Formuokite iš...
Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.   Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo...
Zuikiai miške

Zuikiai miške 4 asm.

Į jautienos ir kiaulienos faršą įdėkite porą kiaušinių trynių, juodo malto pipiro, druskos pagal skonį, trinto česnako ir smulkiai pjaustytus bei vos vos apkeptus svogūnus. 10–15 minučių maišykite faršą ir suformuokite zuikučių kūnelius, akytes (iš...
Šokoladinis pyragas su kokakola

Šokoladinis pyragas su kokakola 4 asm.

Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepkite orkaitėje, į...
Baklažanai turkiškai

Baklažanai turkiškai 4 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir už...
Bulvių pica

Bulvių pica 2 asm.

Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Rankomis gerai nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės...