Nuo pat vaikystės Kalėdos – man stebuklinga šventė. Pasiruošimas šiai šventei toks jaukus ir ypatingas metas. Prieš gerą mėnesį prasideda intensyvūs pasiruošimai šiai šventei. Juk tiek daug reikia nuveikti: supirkti dovanas, papuošti namus ir, žinoma, apmąstyti šventinio stalo meniu. Tačiau vienintelis patiekalas, dėl kurio niekados nekyla klausimų ar bus gaminama – tai šaltiena, gaminama pagal močiūtės receptą.
Visi šeimos nariai vieningai pritaria, kad šis gėris būtinai turi puikuotis ant Kalėdinio stalo. Ir galiu pasakyti, kad kiekvienais metais, jis pats pirmasis dingsta nuo stalo. Manau, tai puikus įrodymas, kad patiekalas vykęs, todėl niekados net nebandau jokių kitų šaltienos recepto variacijų. TIK ŠITAS MŪSŲ ŠEIMYNAI YRA PATS PAČIAUSIAS. IŠBANDYKITE IR JUS, TIKIU, JOG NEPASIGAILĖSITE!
Cannelé (liet. Kanelė) - mažas prancūziškas Bordo regiono pyragėlis su traškia, karamelizuota plutele, drėgnu ir korėtu vidumi.
Jūsų dėmesiui pateikiu iš pirmo žvilgsnio pikantiškai ir prabangiai atrodantį, tačiau lengvai ir greitai paruošiamą orkaitėje keptą eršketą šampane. Pirmą sykį paragauti jo teko prieš daugelį metų, kai viešėjome pas pažįstamus rusus Volgograde. Vėliau ne kartą gaminome jį patys. Eršketas... Skamba prabangiai, ar ne? Tačiau, žvilgtelėję į maisto produktų kainas, pastebėsime, kad jis kur kas pigesnis už lašišą. Taigi drąsiai galima priskirti eršketą prie patiekalų, kurie galėtų papuošti jūsų šeimos stalą per artėjančias šventes. Ruošiant šią žuvį, nereikia persistengti beriant prieskonių, nes eršketo mėsa ir taip jau yra švelnaus, malonaus skonio, todėl naudokite tik druską ir pipirus, užpilkite šampanu, o likusį darbą atliks jūsų orkaitė.