„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Duonelės - visi receptai

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Ryžių duonelė su sėklomis ir riešutais

Ryžių duonelė su sėklomis ir riešutais 4 asm.

Duoną galima kepti ne tik iš ruginių ar kvietinių, bet ir kitų grūdų miltų. Paragaukite duonelės iš ryžių miltų su sėklomis ir riešutais. 

Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Amerikietiška  pusryčių  duonelė

Amerikietiška pusryčių duonelė 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite birius produktus. Kitame inde išsukite lengvai išplaktą kiaušinį, kefyrą (arba rūgpienį) ir tirpintą sviestą. Skystą masę supilkite ant sausos ir gerai, bet greitai išmaišykite – jei užtruksite, duonelė bus kieta. 2....
Indiška duonelė „naan“

Indiška duonelė „naan“ 6 asm.

1. Mieles inde sutrupinkite į drungną vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Supilkite jogurtą. Po to pakaitomis pilkite tai aliejaus, tai miltų ir minkykite. Uždenkite ir palikite iškilti dvigubai – tam prireiks maždaug 2 valandų. 2. Orkaitę į...
Jogurtinė pusryčių  duonelė  su varške

Jogurtinė pusryčių duonelė su varške 4 asm.

1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt. 2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų...
Naminė  duonelė  su ančiuviais

Naminė duonelė su ančiuviais 4 asm.

1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. 2. Įmaišykite cukrų ir miltus. Tešla turėtų būti gana skysta. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite iškilti dvigubai. 3. Išminkykite iš tešlos orą – jei tešla...
Duonelės su  kmynais

Duonelės su kmynais 6 asm.

1. Vandenį pašildykite ir jame išleiskite mieles. 2. Į dubenį supilkite kvietinius, ruginius miltus, vandenį su mielėmis, raugą (kaip jo pasigaminti rasite čia: Naminės duonos raugas ), įberkite 2–3 šaukštelius kmynų, 3 šaukštelius druskos ir...
Ruginės duonelės

Ruginės duonelės 4 asm.

1. Dubenyje į šiltą (25 laipsnių) vandenį sukrėskite medų, mieles ir gerai išmaišykite, kad ištirptų. 2. Suberkite miltus, kmynus, druską, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Indą su minkle uždenkite skepeta ir laikykite šiltai 1 valandą. 3....
Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru – „Karjalan Piirakkat“

Ruginės karelų duonelės su ryžių įdaru – „Karjalan Piirakkat“ 4 asm.

Tradicinis senovinis karelų užkandis - „Karjalan Piirakkat" šiais laikais yra paplitęs ir mėgiamas visoje Suomijoje. Šių duonelių tešla pagal senovinius papročius buvo minkoma tik iš ruginių miltų, vėliau tešlos ruošimo įpročiai kito: ruginius...