Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė.
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pamirkykite vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki...
Džiovintus vaisius sukarpykite žirklėmis, kad būtų apie 1 cm. dydžio. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus sumaiš...
Sausainius sulaužykite gabaliukais tiesiai į nemažą dubenį. Sudėkite nuplautus ir apdžiovintus vaisius, truputį pasmulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sviestą išlydykite, sumaišykite su sutirštintu pienu ir kakavos milteliais. Sudėkite...
1. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite, kol jis atvės. Nusunkite ir paberkite ant virtuvinio rankšluosčio apdžiūti.
2. Sviestą su cukrumi išsukite elektriniu maišytuvu. Sukant po vieną įmuškite kiaušinius,...
1. Kukurūzų kruopas užpilkite grietinėle ir palikite apie valandą, kad išbrinktų.
2. Figas ir datules gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada perliekite verdančiu ir pusvalandžiui pamerkite į su apelsinų sultimis sumaišytą brendį.
3....
1. Sluoksniuotą tešlą atšildykite ir supjaustykite norimo dydžio keturkampiais (nelabai mažais). Suklokite tešlos lakštus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių arba kol gražiai iškils ir parus.
2. Iš...
1. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Džiovintas slyvas, razinas, abrikosus užpilkite vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Tuomet nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Džiovintus vaisius sudėkite į...
1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.
2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus...
1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite džiovintus vaisius.
2. Prieskonius sumaišykite su cukrumi ir vaisiais.
3. Tešlą truputį pakočiokite, sudėkite įdarą ir suvyniokite vyniotinį. Patepkite kiaušinio plakiniu ir...
1. Džiovintus vaisius ir riešutus rinkitės pagal skonį. Aš dėjau datulių, obuolių, razinų, slyvų, abrikosų, graikiškų riešutų, migdolų. Džiovintus vaisius ir riešutus gerai nuplaukite. Didesnius vaisius (abrikosus, slyvas) supjaustykite smulkiau....
1. Stambesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkinkite, sumaišykite su kitais vaisiais, užpilkite romu, apelsinų sultimis ir palikite per naktį. Riešutus suberkite į marlinį maišelį ir susmulkinkite konditeriniu plaktuku.
2. Sviestą išsukite su...
1. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, toliau maišant įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkykite, kol pasidarys vientisa masė. Prieš kočiojant tešlą reikia bent pusvalandį...
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite.
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
1. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir palaikykite šiltame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. Nuvarvinkite, slyvas ir abrikosus supjaustykite į keturias dalis. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo...
1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite.
2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve.
2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus.
3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat...
1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min.
2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų...
1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu.
2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Razinas gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti per naktį. Vyšnias supjaustykite puselėmis. Kavamale sumalkite migdolus. Sumaišykite miltus su prieskoniais ir maltais migdolais. Kiaušinius suplakite su pienu....