Pirmiausia iš vakaro užmerkite vandenyje aguonas. Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi. Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę. Įmaišykite džiūvėsėlius. Baltymus išplakite...
Šio patiekalo šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet autorė turi įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo.
Pirmiausia iš vakaro pamerkite aguonas vandenyje. Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi. Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę. Įmaišykite džiūvėsėlius. Baltymus išplakite iki...
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Dėkite į dubenį, įberkite druskos pipirų, įdėkite garstyčių ir medaus padažo, gerai išmaišykite bei bent valandai dėkite į šaldytuvą. Nesaldžius riestainius sutrupinkite elektriniu...
Batono riekes pamerkite į pieną ir apie 10 minučių palikite, kad susigertų. Tada sutrinkite, kad taptų vientisa mase. Svogūną smulkiai supjaustykite. Į faršą sukrėskite batoną, suberkite svogūną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite,...
Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu. Gruzdintuvėje ar nedideliame...
Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite...
Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi. Įminkykite miltus. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek...
Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba į...
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais....
Pusę kiaušinio baltymo išplakite iki putų, supilkite miltus ir tarkuotą sūrį. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Iš gautos masės formuokite rutuliukus į kuriuos dėkite jalapeno gabaliuką. Rutuliukus apvoliokite likusiame baltyme ir džiūvėsiuose....
Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje. Į...
Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite...
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų...
Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota...