Miško žvėrys: Jau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.
Šis receptas ypač paprastas, o pagal jį pagaminti rutuliukai puikiai tinkantys sotiems pusryčiams ar kaip užkandis. Beje, juos galima išlaikyti iki pusmečio, tereikia įdėti į maišelį ir užšaldyti. Žinoma, jei užšaldėte, prieš valgant kelias valandas reikia palaikyti kambario temperatūroje.