Faršas - visi receptai 2 puslapis

Aitriųjų paprikų sriuba

Aitriųjų paprikų sriuba 4 asm.

Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite. Sukrė...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite. Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą.  Padarykite užpilą: Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti),...
Kalėdinė eglutė iš mėsos

Kalėdinė eglutė iš mėsos 6 asm.

Mėsos tortas Kalakutienos faršą sudėkite į indą. Supjaustykite česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuokite. Į keptuvę sudėkite morkas, įpilkite truputėlį aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus ir viską pakepinkite keletą minučių. Į indą su mėsa...
Bulvių košė su faršu

Bulvių košė su faršu 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–...
Kiaulienos įdaras didžkukuliams

Kiaulienos įdaras didžkukuliams 6 asm.

Kiaulieną sumalkite mėsmale. Supilkite grietinę, įberkite maltų juodųjų pipirų arba mairūno ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite. Didžkukulius su kiaulienos įdaru patiekite su spirgučiais arba su tirpintu sviestu ir grietine.  
Bora bora kukuliai

Bora bora kukuliai 5 asm.

Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti. Ananasą sumalkite...
Klasikinė mėsos lazanija

Klasikinė mėsos lazanija 5 asm.

Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos....
Mėsos pyragas su morkų plutele

Mėsos pyragas su morkų plutele 4 asm.

Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite. Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis...
Keptos bulvės įdarytos faršu

Keptos bulvės įdarytos faršu 4 asm.

Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos...
Faršu įdarytos bulvės

Faršu įdarytos bulvės 2 asm.

Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinkite česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite. Bulvių vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius ir įdarykite faršu. Sutarkuotą...
Armėniški balandėliai (dolma)

Armėniški balandėliai (dolma) 6 asm.

Visus faršui skirtus produktus gerai suminkykite (minkykite tol, kol vanduo susigers). Vynuogių lapus, pašalinus lapkočius, maždaug pusvalandį mirkykite šiltame vandenyje. Faršo rutuliuką dėkite ant šiurkščiosios nusausinto lapo pusės ir...
Sultingasis hamburgeris

Sultingasis hamburgeris 3 asm.

Į faršą įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Suformuokite rutuliukus ir juos suplokite. Būsimos hamburgerio mėsytės plotis turėtų būti iki 1 cm. Kepkite karštoje keptuvėje kol apskrus. Baigiant kepti, ant mėsytės uždėkite garstyčių ir dė...
Meksikietiška įdaryta tortilija

Meksikietiška įdaryta tortilija 6 asm.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama kepti...
Jautienos tadžinas

Jautienos tadžinas 3 asm.

1. Į faršą sudėkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus, prieskonius ir aliejų. Viską išmaišykite ir palikite 15 min. 2. Per tą laiką paruoškite padažą: pomidorus perpjaukite per pusę ir ištarkuokite pomidorų vidų stambia tarka, kad liktų tik...
Netikras zuikis

Netikras zuikis 6 asm.

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, sudėkite į elektrinio maišiklio indą ir, įjungus mažiausią greitį, sutrinkite. 2. Į paruoštą tyrę sudėkite maltą mėsą ir maišikliu arba rankomis išminkykite vienalytę masę. Suformuokite dailų...
Aštrusis troškinys

Aštrusis troškinys 6 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite mėsą ir maišydami apkepinkite. Viską sukrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti riebalams. 2. Apkeptą faršą ir svogūnus sudėkite į švarų...
Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai 4 asm.

1. Mocarelą ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Nuskustą morką sutarkuokite šiaudeliais. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių. Nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite minkštimą ir susmulkinkite. 2....
Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais

Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais 2 asm.

1. Ryžius išvirkite. 2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais. 3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą,...
Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos

Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos 4 asm.

1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje. 2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas. 3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių...
Žuvų kotletai su kiaušinių padažu

Žuvų kotletai su kiaušinių padažu 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska, žuvų prieskoniais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Suberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išplaktą kiaušinio baltymą. Faršą lengvai išmaišykite ir suformuokite pailgus kotletus. Apvoliokite...