„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Faršas - visi receptai 5 puslapis

Avienos faršo kepsniai ant iešmų

Avienos faršo kepsniai ant iešmų 3 asm.

1. Avienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, smulkintu aitriuoju pipiru, pipirais, druska. Labai gerai išminkykite ir suberkite žalumynus, dar kartą išminkykite. 2. Šlapiomis rankomis ant iešmelių formuokite pailgus kepsnius....
Baklažanų apkepas su aviena

Baklažanų apkepas su aviena 4 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite. Ritinėlius sudėkite į kepimo...
Aštri faršo sriuba

Aštri faršo sriuba 4 asm.

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų...
Sultinys su koldūnėliais

Sultinys su koldūnėliais 4 asm.

1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje. 2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite....
Meksikietiška sriuba su kukuliais

Meksikietiška sriuba su kukuliais 4 asm.

1. Jautienos faršą pagardinkite pipirų mišiniu, druska, aitriąja paprika ir gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kukulius ir dėkite į šaldytuvą, kol pasiruošite sriubą. 2. Puode storu dugnu įkaitinkite 3–4 šaukštus alyvuogių...
Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais

Brokolių sriuba su veršienos kukuliukais 4 asm.

1. Didesniame puode užvirkite sultinį. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska ir žolelėmis, suformuokite nedidelius kukulius ir sumeskite į verdantį sultinį. Morkas ir bulves nuskuskite, supjaustykite, brokolį išskirstykite ž...
Keptas paštetas su pievagrybiais

Keptas paštetas su pievagrybiais 4 asm.

1. Kepenis sumalkite, sumaišykite su vištienos faršu, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą išmirkykite piene, gerai nuspauskite ir sudėkite į kepenų masę, smulkiai įtarkuokite svogūną...
Įdarytos kvapnios pusryčių bandelės su sūriu

Įdarytos kvapnios pusryčių bandelės su sūriu 2 asm.

1. Bandeles perpjaukite pusiau ir išgremžkite minkštimą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir apkepkite, paskaninkite pipirais, druska. 2. Faršą pravėsinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, sūreliu, žalumynais ir smulkinta paprika. Paruoš...
Pitos duonelės su faršu ir mocarela

Pitos duonelės su faršu ir mocarela 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir žalumynais. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite 4 duoneles, aptepkite jas puse pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Tada sudėkite farš...
Traškučiai su sultingu avienos faršo padažu

Traškučiai su sultingu avienos faršo padažu 4 asm.

1. Susmulkinkite svogūną ir apkepkite su faršu. Kepamą faršą pertrinkite šakute. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, paskui kelioms sekundėms įmeskite į šaltą vandenį, išimkite ir nulupkite. Pomidorus perpjaukite, išimkite sėklas ir...
Vyniotinis su faršo įdaru

Vyniotinis su faršo įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Leiskite mielėms pakilti. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, mielėmis, aliejumi, kiaušiniu ir druska. Užminkykite tešlą ir uždengę leiskite pakilti (30–40 minučių). Pakilusią...
Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu

Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu 4 asm.

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio...
Soti žirnių košė su faršu

Soti žirnių košė su faršu 4 asm.

1. Žirnius pamerkite bent kelioms valandoms (geriau per naktį) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti kietoki. Bulves ir morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į pravėsusius žirnius. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudė...
Makaronų ir faršo apkepas

Makaronų ir faršo apkepas 4 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite. 2....
Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas

Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas 4 asm.

1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika. 2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi paš...
Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru

Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru 4 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakite. Suberkite miltus, pilkite po šaukštą vandens ir nuolat maišykite. Vandens pilkite tiek, kad išeitų lengvai minkoma tešla. Tešlą palaikykite 20–30 minučių kambario...
Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais

Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį. 2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais,...
Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine

Kiaulienos suktinukai su agurkais ir kvapnia šonine 4 asm.

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, garstyčiomis, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite. 2. Faršą padalykite į 4 lygias dalis ir išklokite ant folijos. Ant viršaus uždėkite po du kumpio ar šoninės griežinėlius, agurkėlį ir...
Pikantiški suktinukai su špinatais

Pikantiški suktinukai su špinatais 4 asm.

1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grū...
Mėsos ir grybų pyragas

Mėsos ir grybų pyragas 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska. 2. Į pravėsusį farš...