Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Faršas - visi receptai 7 puslapis

Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis

Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis 2 asm.

1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku. 2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą....
Tradicinės naminės dešrelės

Tradicinės naminės dešrelės 4 asm.

1. Visus produktus gerai sumalkite ir porai valandų pastatykite šaltai, kad prieskoniai įsigertų į mėsą. 2. Malta mėsa, per specialų vamzdelį (dažnai būna kombaino ar malimo mašinėlės komplekte) įdarykite žarnas ir padalykite apie aštuonių...
Mėsos rutuliukai su staigmena

Mėsos rutuliukai su staigmena 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę. 2. Į pusę dž...
Bulgariškas sluoksniuotis

Bulgariškas sluoksniuotis 4 asm.

1. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai pageltonuos, sudėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio. 2. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą...
Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu

Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu 4 asm.

1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. 2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. 3....
Makaronai su vištienos faršu

Makaronai su vištienos faršu 4 asm.

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą. 2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes. 3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus...
Faršu įdarytų svogūnų apkepas

Faršu įdarytų svogūnų apkepas 4 asm.

1.Svogūnus nulupkite, 10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, išimkite ir šiek tiek ataušinkite. 2.Grietinėlėje pamirkykite batono riekelę ir įmaišykite į faršą. Pagardinkite grūstu česnaku, druska, pipirais ir čiobreliais. 3.Kiekvieną svogūną iš...
Velykinis zuikis

Velykinis zuikis 5 asm.

1. Į dubenį sudėkite maltą vištieną, pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, supjaustytą svogūną ir išmaišykite. 2. Likusias daržoves įmeskite į karštą vandenį, apvirkite ir supjaustykite mažais gabalėliais....
Lazanija su malta mėsa ir špinatais

Lazanija su malta mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite....
Velykinis „paršiukas“

Velykinis „paršiukas“ 5 asm.

1. Bulvės nuskuskite, išvirkite ir sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle. 2. Faršą, pagardintą prieskoniais, pakepinkite. Skardą išklokite folija, įkrėskite pusę kiekio bulvių košės, ant jos sudėkite visą faršą ir galiausiai sukrėskite likusią...
Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba 4 asm.

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite. 2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų...
Pyragėliai „Italija“

Pyragėliai „Italija“ 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Maltą kiaulieną su prieskoniais pakepinkite keptuvėje....
Bulviniai blynai

Bulviniai blynai 4 asm.

1  Sutarkuokite bulves, įmuškite porą kiaušinių, įdėkite porą šaukštų miltų, šiek tiek druskos, pipirų. 2. Paimkite apie 300 g kiaulienos faršo, į jį įdėkite mėgstamų prieskonių, vieną svogūną. Įkaitintoje keptuvėje suformuokite blynus, ant virš...
Bulvių apkepas su mėsa

Bulvių apkepas su mėsa 4 asm.

Tai tikrai sotus ir populiarus patiekalas. „Piemenų pyragas“, tiksliau – vienas iš gausybės šio pyrago variantų, mėgstamas Didžiojoje Britanijoje. Jam galima naudoti bulvių košės likučius. 1. Gilioje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
Kalakutienos „duona“ su sūriu

Kalakutienos „duona“ su sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite. 2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite...
Lazanija su mėsos faršu

Lazanija su mėsos faršu 6 asm.

1. Pasiruoškite didelę formą, į kurią sluoksniais dėsite produktus. Kaip pagrindą dėkite pusę išvirtų makaronų, aptepkite juos padažu, paruoštu iš majonezo, pomidorų padažo ir bazilikų. 2. Tuomet dėkite gabaliukais supjaustytą papriką, pakepintus...
Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“ 6 asm.

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. 2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. 3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
Balandėliai su kalakutiena

Balandėliai su kalakutiena 6 asm.

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių. 2. Po kukulį mėsos...
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais

Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais 6 asm.

1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. 2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite. 3....
Škotiški kiaušiniai

Škotiški kiaušiniai 4 asm.

1. Paruoškite maltą mėsą: įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. 2. Virtus kiaušinius nulupkite. Kiekvieną aplipdykite paruošta mėsa ir apvoliokite džiūvėsėliuose.  3. Apvoliotus džiūvė...