1. Svogūnus, tarkuotas morkas ir moliūgą ištroškinkite aliejuje, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu bazilikų ir mairūnų. Masę sukrėskite į kepimo indą.
2. Faršą išmaišykite su maltos mėsos prieskoniais bei kiaušiniu ir taip pat sudėkite į kepimo...
1. Keptuvėje apkepkite kiaulienos faršą kartu su smulkintu česnaku, įdėkite druskos ir pipirų.
2. Smulkiai supjaustykite pomidorą, papriką, sutarkuokite sūrį.
3. Ant kiekvieno tortilijos blynelio vidurio sudėkite visus ingredientus, susukite ir...
1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.
2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.
3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...
1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo...
1. Į verdantį vandenį įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos ir sudėkite makaronus (verdant nuolat pamaišykite).
2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, faršą, druską ir pipirus.
3. Į miltus įpilkite šalto...
1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.
2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.
3. Tada sukrėskite gerai...
1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°...
1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų.
2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada...
1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų.
2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo...