„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Faršas - visi receptai 8 puslapis

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu 4 asm.

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais. 2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite...
Keptos daržovės su faršu

Keptos daržovės su faršu 4 asm.

1. Svogūnus, tarkuotas morkas ir moliūgą ištroškinkite aliejuje, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu bazilikų ir mairūnų. Masę sukrėskite į kepimo indą. 2. Faršą išmaišykite su maltos mėsos prieskoniais bei kiaušiniu ir taip pat sudėkite į kepimo...
Tortilijos

Tortilijos 8 asm.

1. Keptuvėje apkepkite kiaulienos faršą kartu su smulkintu česnaku, įdėkite druskos ir pipirų. 2. Smulkiai supjaustykite pomidorą, papriką, sutarkuokite sūrį. 3. Ant kiekvieno tortilijos blynelio vidurio sudėkite visus ingredientus, susukite ir...
Kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai

Kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene pamirkytą batono riekelę, prieskonius. 2. Faršo masę padalinkite į keturias dalis, suplokite, dėkite nuluptą...
Maltiniai su persikais

Maltiniai su persikais 4 asm.

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį. 2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus. 3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
Graikiška „Moussaka“

Graikiška „Moussaka“ 8 asm.

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių...
Lazanija

Lazanija 6 asm.

1. Pirmiausia keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinkite svogūną, morkas ir česnaką. Kai jie apskrus rusvai, sudėkite saliero lapkotį, pomidorus ir viską apie 30 min. troškinkite, kol pomidorai suglebs. (Į šį daržovių sluoksnį recepto autorė siūlo...
Įdarytos paprikos su padažu

Įdarytos paprikos su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnes, išimkite sėklas. 2. Į keptuvėje išlydytą sviestą sudėkite faršą, svogūną, druską, pipirus ir viską apkepinkite. 3. Dubenyje sumaišykite ryžius, grybus ir apkepintą faršą su svogūnais. Paruoštu įdaru...
Agento 007 omletas su įdaru

Agento 007 omletas su įdaru 1 asm.

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir...
Studentiški makaronai

Studentiški makaronai 4 asm.

1. Į verdantį vandenį įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos ir sudėkite makaronus (verdant nuolat pamaišykite). 2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, faršą, druską ir pipirus. 3. Į miltus įpilkite šalto...
Tortilijos su faršu

Tortilijos su faršu 6 asm.

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje. 2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės. 3. Tada sukrėskite gerai...
Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)

Takai (paplotėliai su mėsos įdaru) 6 asm.

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°...
Piemenėlių pyragas

Piemenėlių pyragas 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais. 3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai...
Faršu įdaryti obuoliai

Faršu įdaryti obuoliai 4 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais ir česnakais, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais, pasūdykite. 2. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrį ir gerai išmaišykite....
Ryžių ir brokolių apkepas

Ryžių ir brokolių apkepas 4 asm.

1. Ryžius biriai išvirkite. 2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą,...
Faršo sriuba

Faršo sriuba 4 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų,...
Kopūstų sluoksniuotis

Kopūstų sluoksniuotis 4 asm.

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
Makaronai su „Bolognese“ padažu

Makaronai su „Bolognese“ padažu 3 asm.

1. Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Tada...
Graikiški kebabai

Graikiški kebabai 4 asm.

1. Duonos plutą nupjaukite, minkštimą sudėkite į plokščią dubenėlį ir užpilkite vynu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje ir atvėsinkite. 3. Giliame dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis: faršą, mirkytą duoną...
Rytietiški virtiniai

Rytietiški virtiniai 4 asm.

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų. 2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo...