Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės – Vilniaus alėjos.
Šį lengvą, gaivų, nuostabiai atrodantį tortą Liucina Rimgailė paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“.
Kai norisi atsigaivinti, dažnai nebelieka laiko gaminti ledus ir laukti, kol jie sustings, tad šis receptas patiks patiems nekantriausiems. Svarbiausia – šaldiklyje turėti užšaldytų uogų ir keletą bananų gabalėlių.
Šiam pyragui naudojamas toks pat pagrindas, kaip ir ruošiant nekeptą sūrio pyragą, o kremą sudaro vos 3 ingredientai: kondensuotas pienas, žaliųjų citrinų sultys ir grietinėlė. Įdomiausia, kad beveik magišku būdu – be želatinos ar kitų tirštiklių – gaunamas pakankamai tvirtos konsistencijos kremas. Tad pyragą nesunku pjaustyti, tačiau kartu jis maloniai tirpsta burnoje.