Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–...
Bulves ir morkas nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinkite. Pieną užkaitinkite ir supilkite į bulvių košę. Gerai sumaišykite. Svogūną supjaustykite, apkepkite svieste ir sukrėskite į bulvių košę. Taip pat suberkite aitriųjų...
Spanguoles supilkite į formą. Jas užpilkite grietinėle, cukrumi, įmeskite kelias rozmarinų šakeles ir skrudinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tokį garnyrą gardu tiekti su paukštiena ar žvėriena.
1. Į puodą supilkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį maišydama, kad nesušoktų į gumulėlius, suberkite kukurūzų kruopas.
2. Kai viskas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 30–45 minučių. Nuolatos maišykite,...
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį.
3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius....
Visas daržoves išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Visiškai nenupilkite vandens ir sutrinkite. Galima vandenį nupilti visai ir pagardinti košę užvirtu pienu bei sviestu.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite čiobrelius, šviežiai maltus...
1. Avinžirnius nuvarvinkite, labai gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, suberkite į plakti skirtą indą.
2. Ten pat suberkite kapotus česnakus, prieskonius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu...
1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite.
2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis.
3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir už...
1. Razinas ir slyvas nuplaukite, slyvas susmulkinkite, kartu su razinomis 2 val. mirkykite apelsinų sultyse.
2. Svogūnus nulupkite, suvyniokite į foliją, kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Tada atvėsinkite, išskobkite atšalusių svogūnų...
1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų...